28 C
Serres

Μητροπολίτης Σερρών: ”Η δύναμη μας κρύβεται στην καρδιά, στην πίστη και στην Ορθοδοξία”

Date:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρταστηκε σήμερα η μεγάλη Θεομητορική και Δεσποτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και η Εθνική Παλιγεννεσία στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σερρών.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με επικεφαλής την Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κα. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

“Σήμερα εορτάζουμε την απαρχή της εγγραφής του νέου κεφαλαίου της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους” τόνισε χαρακτηριστικά στην αρχή ο Ποιμενάρχης των Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος πραγματοποίησε μία δυναμική ομιλία για την Ορθοδοξία και την πατρίδα μας, εμψυχώνοντας τους ευσεβείς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τη μεγάλη διπλή εορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

“Ο ίδιος ο Χριστός γράφει το νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία. Κλείνει το παλιό βιβλίο του θρήνου, των δακρύων, της απελπισίας, του θανάτου και της φθοράς” είπε μεταξύ των άλλων εστιάζοντας στο μεγαλείο της σημερινής εορτής και στην Κυρία Θεοτόκο που έγινε η “νοητή σκάλα” για να κατέβει ο Κύριος στη γη και να συγκαταθέσει ελεύθερα έτσι η ανθρώπινη φύση για την σωτηρία της μέσω του προσώπου της Θεοτόκου που υπακουσε με πίστη και αφοσίωση στο θέλημα του Θεού.








Προ της απολύσεως χειροθέτησε σε αναγνώστη ένα νέο παιδί που διακονεί στον Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής, αστυνομικής ηγεσίας αλλά και της μαθητιώσας νεολαίας που κρατούσε ψηλά τις ελληνικές σημαίες.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εμμανουήλ Παπά στην κεντρική πλατεία της πόλης και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της οδού Κων. Καραμανλή. 

romfea.gr

ΕλλάδαΜητροπολίτης Σερρών: ''Η δύναμη μας κρύβεται στην καρδιά, στην πίστη και στην...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΕΛΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Καλλιπάτειρα 2» για την ασφαλή διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων και την αθλητική βία

Επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ...

Πανελλήνιες 2024: Πρώτη στην Αρχιτεκτονική πέρασε 48χρονη μητέρα

Τα «φτερά» της για τα πανεπιστημιακά έδρανα θα ανοίξει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα