31.3 C
Serres

Κοσμοσυρροή στο Ναό της Ευαγγελιστρίας Σερρών

Date:

Με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών της Εκκλησίας του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου ε.ε., ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σερρών.

Στις Ιερές Ακολουθίες της σημερινής ημέρας, ημέρας χαράς και αγαλλιάσεως, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό και τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Γαβριήλ Παλιούρα και Πρωτ. π. Θωμά Τσιάγγα αντίστοιχα καθώς και από πλειάδα κληρικών ενώ ο Λαός υπερπλήρωσε τον ιστορικό Ναό της Ευαγγελιστρίας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μωυσιάδη και τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Αγγελίδη για να τιμήσει το Ιερό πρόσωπο της Παναγίας, της Μητέρας του Χριστού και πάντων των Χριστιανών, η οποία ενσάρκωσε τον Υιό και Λόγο του Θεού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε με ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ναού Πρωτ. π. Ιορδάνης Θεμελίδης, ο οποίος με θεολογικό και ιστορικά τεκμηριωμένο λόγο ανέπτυξε το θέμα: “Η συμβολή της Εκκλησίας στους εθνικούς αγώνες”. 

romfea.gr

ΕλλάδαΚοσμοσυρροή στο Ναό της Ευαγγελιστρίας Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μεσσηνία: Το ελικόπτερο της αστυνομίας εντόπισε δυο χασισοφυτείες με περισσότερα από 300 φυτά (βίντεο)

Δυο χασισοφυτείες, σε Ανάληψη του Δήμου Μεσσήνης αλλά και...

Λαμβάνονται μέτρα μετά τον εντοπισμό κρούσματος πανώλης μικρών μηρυκαστικών σε κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος πανώλης μικρών μηρυκαστικών σε κτηνοτροφική...

ΕΛΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Καλλιπάτειρα 2» για την ασφαλή διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων και την αθλητική βία

Επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα