30.9 C
Serres

Εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου για την 25η Μαρτίου

Date:

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στην Ι. Μητρόπολη Σιδηροκάστρου για την 25η Μαρτίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαρτίου οι Κυρίες των Κύκλων Αγ. Γραφής διοργάνωσαν εορτή για την 25η Μαρτίου με την απόδοση τραγουδιών σχετικών με την εθνική επέτειο. Το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου σ’ όλα τα σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων δώρων στον Ι. Ναό της ενορίας της Λιβαδιάς χάριν των κατοίκων και των μαθητών του Γυμνασίου όπου και ομίλησε κατάλληλα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην μεγάλη αίθουσα του σχολείου όπου παρηκολούθησε την γιορτή που ετοίμασαν παιδιά και μετά παρακάθησε στο Σύλλογο των Καθηγητών στο παραδοσιακό κέρασμα και συνομίλησε μαζί τους.

Το απόγευμα παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στην ενορία του Στρυμωνοχωρίου και στη συνέχεια στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Σιδηροκάστρου όπου και ανέγνωσε και την Δ’ στάση των Χαιρετισμών ομίλησε κατάλληλα και στη συνέχεια παρηκολούθησε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που ετοίμασαν οι Ιερείς του Ναού.

Το πρωί της εορτής της 25ης Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος με πολλούς κληρικούς ελειτούργησε στον πιο πάνω Ι. Ναό ετέλεσε την Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο και παρηκολούθησε την παρέλαση.

Το τελευταίο τμήμα της παρελάσεως ήτο παιδιά της Χ. Μ. Ο. της Ι. Μητροπόλεως τα οποία σε άψογο σχηματισμό παρήλασαν καταχειροκροτούμενα από τον κόσμο.

Το βράδυ της εορτής ο Σεβασμιώτατος παρηκολούθησε εορταστική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης την οποία διοργάνωσαν τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων με την προβολή ταινίας σχετικής με την έξοδο του Μεσολογγίου. Πάνω από 1.000 άτομα και παιδιά γέμισαν τους χώρους του Γυμναστηρίου και στις Κερκίδες και στο στίβο. 








sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1

sidirokastro 1


ΕλλάδαΕκδηλώσεις στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου για την 25η Μαρτίου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κ. Τσιάρας: Εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων και στην Κορινθία για τον περιορισμό τη πανώλης των μηρυκαστικών

Την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και πρωτοκόλλων και...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κόρινθο, Αργολίδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα