20.4 C
Serres

Έχουν τριπλασιαστεί οι καλλιεργούμενες εκτάσεις τεύτλων αλλά δεν θα λειτουργήσει το εργοστάσιο των Σερρών

Date:

Στην εξόφληση των τευτλοπαραγωγών για το 2016 προχώρησε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Παντελής Μάνης. 

Αυξήθηκαν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις

Όσον αφορά την καλλιέργεια φέτος, αν και υπάρχει αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων σε σχέση με πέρυσι, δεν προσεγγίζει ακόμη τον αριθμό που είχε θέσει ως στόχο η εταιρία. Μέχρι στιγμής, έχουν καλλιεργηθεί 67.000 στρέμματα σε σχέση με τα 52.500 που είχαν καλλιεργηθεί πέρυσι, και εκφράζεται η ελπίδα πως μετά και την αποπληρωμή των οφειλομένων προς τους τευτλοπαραγωγούς, έως τις 15 Απριλίου οπότε και υπολογίζεται να τελειώσουν οι σπορές, θα έχουν ξεπεραστεί τα 80.000 στρέμματα και θα φτάσουν κοντά στον αρχικό στόχο που ήταν τα 85.000, σημειώνοντας μία αύξηση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 50-60%. Ειδικά για την περιοχή των Σερρών, μέχρι στιγμής έχουν καλλιεργηθεί περίπου 15.000 στρέμματα. Αν και έχουν τριπλασιαστεί οι καλλιεργούμενες εκτάσεις (5.000 πέρυσι), δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος που είχε τεθεί και ως εκ τούτου δεν προβλέπεται η επαναλειτουργία του εργοστασίου των Σερρών φέτος.

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρίας, οι τευτλοπαραγωγοί δεν ανταποκρίθηκαν όσο αναμενόταν στο κάλεσμα της ΕΒΖ, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως υπήρξε από την πλευρά της εταιρίας καθυστέρηση ενός μήνα σε σχέση με όσα είχε εξαγγείλει για την αποπληρωμή τους. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΒΖ αναφέρθηκε σε μία σειρά κινήσεων που έχουν γίνει για την υποστήριξη της τευτλοκαλλιέργειας.





πηγή: stokokkino.gr

ΕλλάδαΈχουν τριπλασιαστεί οι καλλιεργούμενες εκτάσεις τεύτλων αλλά δεν θα λειτουργήσει το εργοστάσιο...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στικάκια νικοτίνης, καπνικά προϊόντα και αλκοόλ στις σχολικές αυλές- video

Τα σνουζ ή αλλιώς στικ νικοτίνης έχουν γίνει η...

Φίλιπποι Καβάλας: Τιμή στον φιλέλληνα Ελβετό αρχαιολόγο P. Ducrey το πολυσήμαντο έργο του

Ύμνο στο ελληνικό πνεύμα και τη σπουδαιότητα της αρχαίας...

Τροχαία από ηλικιωμένους οδηγούς: Αυστηροποίηση μέτρων για τα διπλώματα

Τα τροχαία από ηλικιωμένους φέρνουν ξανά στην επιφάνεια τη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα