20 C
Serres

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Date:

Στον ορεινό όγκο του Λαϊλιά και σε δύο από τα χωριά της περιοχής βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος μαζί με τους συνεργάτες του Ιερείς και Διακόνους για να τελέσει την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου 





Η περιοχή απέχει σε ύψος 45 λεπτά από την έδρα της Μητροπόλεως και τα χωριά αυτά αποτελούν τόπους εξορμήσεων τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.
Το πρώτο και πιο απομακρυσμένο χωριό είναι το Καρυδοχώρι μικρό χωριό των 85 κατοίκων κυρίως κτηνοτρόφων, και το άλλο η περίφημη κωμόπολη του Αχλαδοχωρίου άλλοτε με 4.000 κατοίκους και τρεις ενορίες και σήμερα με 800 κατοίκους και μία ενορία.
Οι Εκκλησίες και των δύο ενοριών είναι πλήρως ανακαινισμένες με τη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου, την εργασία των Ιερέων και των κατοίκων, και αποτελούν από τα καλύτερα δείγματα Εκκλησιών της περιοχής.
Στην πρώτη ενορία του Καρυδοχωρίου ο Σεβασμιώτατος ανέβηκε στις 5:30 όπου και ετέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου σε κλίμα κατανυκτικό με την προσέλευση των κατοίκων στους οποίους ομίλησε επίκαιρα και οι οποίοι έφεραν πλούσια εδέσματα για όλους.
Στη δεύτερη ενορία κατέβηκε στις 7:15 όπου σε ένα θαυμάσια στολισμένο και περιποιημένο Ναό εκτέλεσε την ίδια ακολουθία και ομίλησε καταλλήλως.
Στο τέλος οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τον Σεβασμιότατο και προσέφεραν σε όλους νηστίσιμα εδέσματα σε κλίμα φιλικό και ανθρώπινο.
sidiro akathistos 3
sidiro akathistos 1
sidiro akathistos 1
sidiro akathistos 1
Πηγή: Romfea.gr
ΕλλάδαΟ Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία και Λακωνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Όλυμπος: Ορειβάτης τραυματίστηκε μετά από πτώση

Ορειβάτης είχε πτώση και τραυματίστηκε στην Κακόσκαλα στον Όλυμπο....

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα