17 C
Serres

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν για πρώτη χρονιά oι Διασχολικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Date:

Οι Διασχολικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας διοργανώθηκαν σήμερα με απόλυτη επιτυχία στο φιλοξενο χώρο του 3ου Γυμνασίου Σερρών το οποίο υποδέχτηκε τις ομάδες των Γυμνασίων της ΔΔΕ Σερρών. Οι ομάδες διαγωνίστηκαν αρχικά σε γραπτή δοκιμασία απο την οποία προέκυψαν μετά από κρίση οι 2 καλύτερες ομάδες που διαγωνίστηκαν στη συνέχεια μεταξύ τους σε προφορικό επίπεδο.

Στην τελική φάση διαγωνίστηκαν οι δυο ομάδες του 3ου Γυμνασίου και του Γυμνασίου Νιγρίτας. Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα οι δυο ομάδες ισοψήφισαν και προχώρησαν σε παράταση με ερώτηση νοκ-άουτ, όπου και προέκυψε ως νικήτρια η ομάδα του Γυμνασίου Νιγρίτας, η οποία θα εκπροσωπήσει τη ΔΔΕ Σερρών στους τελικούς περιφερειακούς αγώνες στις 14/5 στη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ..

Φωτογραφία της Σύλια Ζέττα.

Εξεχουσα στιγμή της διοργάνωσης η προσομοίωση των αγώνων ρητορικου λόγου από τους μαθητές και τις μαθήτριες της νικήτριας ομάδας του 2ου ΓΕΛ Σερρών που μαζί με τις φιλολόγους τους και τον Δ/ντή κ. Γιαν.Πρωτόπαππα ανταποκρίθηκαν ατην πρόσκλησή μας και μας μετέφεραν τη συναρπαστική τους εμπειρία.

Φωτογραφία της Σύλια Ζέττα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η καταξιωμένη φιλόλογος κ.Αλεξάνδρα Μπαίρα, μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου, όταν ήταν Γυμνάσιο Θηλέων, η οποία και δήλωσε τη συγκίνηση και τη χαρά της στους μαθητές, ο φιλόλογος και ιδρυτής των μαθημάτων κλασσικής Παιδείας,τέως δήμαρχος Σερρών κ.Ζήσης Μητλιάγκας ο οποιος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε τη σημασία της γλώσσας μας και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Σερρών κ. Κων.Τενεκετζής, ο οποίος και επέδωσε τους επαίνους και τα δώρα που προσέφερε το ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων στη νικήτρια ομάδα.

Φωτογραφία της Σύλια Ζέττα.

Η συμβολή των σχολικών συμβούλων φιλολόγων Σερρών κ.Πηνελόπη Τζιώκα και Γιάννη Κιορίδη υπήρξε καθοριστική και πολύτιμη τόσο στη σύλληψη όσο και στην οργάνωση των Αγώνων Νεας Ελληνικής Γλώσσας για πρώτη φορά στη Σέρρες.

Φωτογραφία της Σύλια Ζέττα.




Το ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών ευχαριστεί πολύ τις  συναδέλφισσες Τάνια Ζουρνατζή,Λία Τερζούδη και Αρετή Χρήτη που αποδεχτηκαν με τόση προθυμία να παρουσιάσουν την προσομοίωση του ρητορικού λόγου και στήριξαν την εκδήλωσή μας!

Φωτογραφία της Σύλια Ζέττα.

ΕΠΊΣΗς ευχαριστεί και συγχαίρει τις συναδελφισσες Ρούλα Δράκου και Litsa Thanasouda υπευθυνες του Γυμνασίου Νιγρίτας και την Γιώτα Πάνου και Φωτεινή υπεύθυνες του Γυμνασίου Δημητριτσιου και κυρίως τη φίλη συναδέλφισσα Σοφία Ζαφειροπούλου που μαζί  με την Πρόεδρο του ΔΣ κ.Ζέττα Βασιλική ανέλαβε την ευθύνη του 3ου Γυμνασίου.

Φωτογραφία της Σύλια Ζέττα.

Εύχεται του χρόνου όλα τα Γυμνάσια να δηλώσουν συμμετοχή και περισσότεροι μαθητές να εμπλακούν στη δημιουργική διαδικασία που στόχο πρώτιστο έχει να αγαπήσουν οι μαθητές τη γλώσσα μας  

Φωτογραφία της Σύλια Ζέττα.

Τέλος ευχαριστεί τη διευθύντρια του του 3ου Γυμνασίου Σερρών  κα Χρυσάνθη Αραπάκη που με μια ματιά και μια κουβέντα…. κατάλαβε και στήριξε το όραμα μας για τη διοργάνωσης των σχολικών αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Φωτογραφία της Σύλια Ζέττα.

ΕλλάδαΠαιδείαΜε απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν για πρώτη χρονιά oι Διασχολικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Έως σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν κατάρτιση στις 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις...

Χαλκιδική: Κλήθηκε Αστυνομία για να απομακρύνει 10χρονη μαθήτρια επειδή το τμήμα ήταν υπεράριθμο

Μια 10χρονη μαθήτρια Ε’ Δημοτικού, όχι μόνο δεν έγινε δεκτή...

Καταγγελία: Έδιωξαν 10χρονη από το σχολείο στη Χαλκιδική επειδή δεν χωρούσε στην τάξη

Μια σοβαρή καταγγελία με θύμα ένα δεκάχρονο κορίτσι στη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα