19.8 C
Serres

Εκδηλώσεις για την 76η Επέτειο από τη Μάχη στο Οχυρό Ιστίμπεη

Date:

Το Οχυρό Ιστίμπεη στις Σέρρες επισκέφθηκε στο πρωί του Σαββάτου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη των οχυρών κατά τη γερμανική εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941. Για μια ακόμη χρονιά ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 76η επέτειο από τη Μάχη των Οχυρών. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κος Βίτσας τίμησε τον κο Κυριακού καθώς ο αδελφός του πολέμησε στο οχυρό προκειμένου σήμερα εμείς να είμαστε ελεύθεροι.

Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπ. Εθνικής Αμυνας Δημ. Βίτσας ανέφερε τα παρακάτω: “Η διοργάνωση είναι εκπληκτική και θα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη. Είχε μεγάλη σημασία σήμερα για εμένα ότι μου δόθηκε η τιμή να βραβεύσω ή να απονέμω στον κο Κυριακού και στην οικογένειά του ένα μετάλλιο. Το θεωρώ προσωπική τιμή και όχι ότι τον τιμήσαμε, αυτοί τίμησαν την Ελλάδα με τη θυσία και του αδελφού του αλλά και όλα όσα έχουν κάνει. Γενικά θεωρώ ότι εδώ στο Ιστιμπέη έχουμε πιάσει το νόημα! Ποιο είναι το νόημα; Πρώτον, με βάση την ιστορική μνήμη να βγάζουμε από τη μία μεριά χρήσιμες αξίες για το σήμερα για να τις υπηρετούμε και δεύτερο να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο, μεταφέροντας στους νεότερους τα προηγούμενα διδάγματα. Όλα τα παραπάνω ο Σύνδεσμος Φίλων Ιστίμπεη τα κάνει πράξη και για έμενα είναι πολύ σημαντικό πολλά νέα παιδιά να ασχολούνται σε εθελοντική βάση για τον τόπο τους και θα πρέπει αυτό να τους το ανταποδώσουμε. Έχουμε μια ευθύνη σ αυτή τη γενιά σαν Πολιτεία, σαν Κυβέρνηση, σαν Δήμος, σαν Θεσμοί να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες για να πάμε παρά πέρα”




Φέτος για πρώτη φορά σε συνεργασία με το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν.Σερρών πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου που έφερε τίτλο “Δρόμος Θυσίας” η αφετηρία έγινε το Οχυρό Ιστίμπεη και η διαδρομή ήταν 14 χλμ. Στον αγώνα δρόμου συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα καθώς και μαθητές Παραγωγικών Σχολών.Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν στρατιωτικοί, ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Γκουτζουρέλας, ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, φίλοι του Συνδέσμου φίλων Οχυρού Ιστίμπεη και αρκετοί Σερραίοι.

ΕλλάδαΕκδηλώσεις για την 76η Επέτειο από τη Μάχη στο Οχυρό Ιστίμπεη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αποστολή διάσωσης ναυαγών ανοιχτά της Λέρου από Super Puma της ΠΑ

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε χθες, αποστολή...

Ξεκινάει ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Οι ομάδες πληθυσμού κατά προτεραιότητα που πρέπει να εμβολιαστούν

Ξεκινάει επίσημα η περίοδος αντιγριπικού εμβολιασμού και οι πρώτες...

Επανέναρξη από σήμερα των σιδηροδρομικών δρομολογίων στο τμήμα Θεσσαλονίκης – Σερρών

Επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης -...

Βόλος: Μεγάλη φωτιά στην Β’ ΒΙΠΕ – Έκαψε αποθήκες με λάδια και βιοντίζελ

Μεγάλη φωτιά που έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές, ξέσπασε απόψε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα