25.9 C
Serres

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΙΩΞΗ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΩΝ

Date:

Αστήρικτες χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού TV 100, σύμφωνα με τις οποίες εκδιώχθηκε μαθητής από το δημοτικό σχολείο Άνω Ποροΐων.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου χαρακτηρίζει αστήρικτες τις πληροφορίες αυτές και ζητάει από τον τηλεοπτικό σταθμό να ανασκευάσει σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο.

Σε ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε προς τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείο Άνω Ποροΐων αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 27-3-17 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί – λειτουργοί του δημόσιου σχολείου πλήττονται εργασιακά, μισθολογικά και επιστημονικά από την ανερμάτιστη, αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, η στοχοποίησή τους από γονείς και οι επιθέσεις σε βάρος τους αποτελούν φαινόμενο εξαιρετικά ανησυχητικό το οποίο συμβαίνει όλο και συχνότερα. Σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί έρχονται να προστεθούν οι παραπλανητικές και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έδωσε στην εκπομπή της ΤV 100 «Πέριξ» στις 14-3-2017 δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού πληροφορώντας τους τηλεθεατές ότι ένας μαθητής που παλαιότερα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Ποροΐων εκδιώχθηκε από το σχολείο. Οι εν λόγω πληροφορίες είναι εντελώς αναληθείς. Ποτέ ο συγκεκριμένος μαθητής και κανείς μαθητής δεν εκδιώχθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Άνω Ποροΐων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει και καταδικάζει τις αναληθείς και αστήρικτες αυτές πληροφορίες και δηλώνει πως συμπαραστέκεται στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Άνω Ποροΐων που υλοποιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες το έργο που τους έχει αναθέσει η ελληνική Πολιτεία. Ανεπιφύλακτα στηρίζει τους συνάδελφούς μας, στα πρόσωπα των οποίων βλέπει τον καθημερινό δάσκαλο και την καθημερινή δασκάλα, που αγωνίζεται, πέραν της μόρφωσης των μικρών μαθητών ως προς τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα, να εμφυσήσει στα παιδιά στοιχεία αλληλοσεβασμού και κοινωνικοποίησης.





Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαιτεί την άμεση διάψευση της είδησης από την συγκεκριμένη εκπομπή. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                   Κοντόπουλος Γιώργος» 

eproodos.gr

ΕλλάδαΠαιδείαΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΙΩΞΗ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΩΝ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Έως σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν κατάρτιση στις 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις...

Χαλκιδική: Κλήθηκε Αστυνομία για να απομακρύνει 10χρονη μαθήτρια επειδή το τμήμα ήταν υπεράριθμο

Μια 10χρονη μαθήτρια Ε’ Δημοτικού, όχι μόνο δεν έγινε δεκτή...

Καταγγελία: Έδιωξαν 10χρονη από το σχολείο στη Χαλκιδική επειδή δεν χωρούσε στην τάξη

Μια σοβαρή καταγγελία με θύμα ένα δεκάχρονο κορίτσι στη...

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε Δημοτικό λόγω στατικότητας – Παρέμβαση του εισαγγελέα

Εκκενώθηκε Δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω σοβαρού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα