28 C
Serres

Αυστραλία: Ο Έλληνας τσολιάς που δάκρυσε για την Ελλάδα

Date:

Συναισθηματικά φορτισμένηνη ήταν η παρέλαση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της Αυστραλίας (ANZAC Day) προς τιμήν των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών που έπεσαν πολεμώντας του Οθωμανούς στην Καλλίπολη κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, εξαιτίας της παρουσίας εκεί Ευζώνων από την Προεδρική Φρουρά.

Ένας Εύζωνας δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του, όταν ο Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Αδελαίδα (Αυστραλία), άρχισε να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Ευζώνους και την Ελλάδα…

“Να θυμάστε πάντα να κάνετε την Ελλάδα Υπερήφανη γιατί πέρασε δύσκολα και περνάει ακόμα, με πολλούς Έλληνες στην ξενιτιά που την αγαπάνε και την νοσταλγούν πάρα πολύ!”

Η ένταση και η αγάπη του κόσμου που ένιωσα να με πλημμυρίζει εκείνη τη στιγμή σε συνδυασμό με το πάθος των λόγων του Επισκόπου που μιλούσε με τόση αγάπη για την Ελλάδα και τους εύζωνες, κορύφωσαν την συγκίνησή μου. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου» δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Νέο Κόσμο» ο εύζωνας Κωνσταντίνος Λούσιας, ο οποίος κατάγεται από την Γαβριά, ένα μικρό χωριό στην Άρτα, και αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι σε ηλικία μόλις εννέα χρόνων.

«Πήγαινα στην Τετάρτη δημοτικού όταν οι γονείς μου με έφεραν στην Αθήνα και τη στιγμή που βρεθήκαμε στην Πλατεία Συντάγματος και είδα τους εύζωνες να στέκονται περήφανοι έξω από τη Βουλή των Ελλήνων είπα στην μητέρα μου ότι μια μέρα θα γίνω κι εγώ μέλος της Προεδρικής Φρουράς».

Πιστός στην υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του και αποφασισμένος να ξεπεράσει τα όριά του και να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο, ο Κωνσταντίνος παρουσιάστηκε στη Λαμία τον Σεπτέμβρη του 2016.





«Πριν από λίγο καιρό, εννέα μέλη της Προεδρικής Φρουράς, μεταξύ των οποίων κι εγώ, είχαμε την τύχη και την τιμή να επιλεχθούμε για να εκπροσωπήσουμε την πατρίδα μας στην Αυστραλία» είπε στην εφημερίδα.

Το όνομά του είναι Κωνσταντίνος Λούσιας 

lousias

neoskosmos.gr

ΕλλάδαΑυστραλία: Ο Έλληνας τσολιάς που δάκρυσε για την Ελλάδα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Boυλή: Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα ΠΟΠ

Κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Συμπλοκή μεταξύ νεαρών στη Φιλοθέη – Ένας τραυματίας, 2 συλλήψεις

Συμπλοκή μεταξύ νεαρών σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της...

Ρέθυμνο: Σε κρίσιμη κατάσταση 69χρονος κτηνοτρόφος μετά από επίθεση με πυροβόλο όπλο

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταφέρθηκε το πρωί...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα