18.1 C
Serres

Συνάντηση συνεργασίας για την παραδοσιακή πάλη στην Νιγρίτα

Date:

Το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βισαλτίας, θα φιλοξενήσει στην Νιγρίτα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 7 Μάιου στις 11:00 συνάντηση συνεργασίας του δικτύου «TRADWOC-TRADITIONAL-WRESTLING,OUR CULTURE:ESTABLISHNIG NETWORKS IN SOUTH EAST EUROPE» (Παραδοσιακή Πάλη, ο πολιτισμός μας : δημιουργώντας δίκτυα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS. Στο δίκτυο συμμετέχουν εταίροι από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ιταλία, με συντονιστή εταίρο τον οργανισμό Associazione Giochi Antichi με έδρα την Ιταλία. Στόχος της συνάντησης στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μας είναι η ανταλλαγή εμπειριών με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας φορέων που δραστηριοποιούνται στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

Η συνάντηση γίνεται με αφορμή την διοργάνωση στις 6 & 7 Μάιου του παραδοσιακού πανηγυριού του Αγίου Αθανασίου το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακή πάλη και άλλα παραδοσιακά αθλήματα, δρώμενα τα οποία θα παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο δίκτυο.

Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι :
Ο Guy Jaouen Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα παραδοσιακά αθλήματα και παιχνίδια (Eupean Traditional Sportw and Games Association) ,ερευνητής σε θέματα ανθρωπολογίας.
Ο Antonio Barrenada, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Κέλτικης Πάλης (Fedeeration of Celtic wrestling) Καθηγητής στο University of Leon της Ισπανίας
Ο Emanuele Tagetto, Πρόεδρος του AGA (Associazione Giochi Antichi), της Ιταλίας,
Ο Petar Petrov,ερευνητής στο εθνογραφικό ινστιτούτο της Σόφιας (Institute of Ethnology and Folklore Studies)
Ο Nicu Dobre, Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας «Oina» της Ρουμανίας.
Ο Aldan Ablez, Πρόεδρος της Tatar Wrestistling στη Ρουμανία,
Ο Hamid Bakija, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων (University of Skopje), Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας παραδοσιακής πάλης της ΠΓΔΜ




 

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΣυνάντηση συνεργασίας για την παραδοσιακή πάλη στην Νιγρίτα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το Αργυρό Μετάλλιο της Θεσσαλονίκης απένειμε ο δήμος στον Διονύση Σαββόπουλο

«Η πλατεία ήταν γεμάτη» και ο κόσμος παρακολουθούσε τη...

Στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο...

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε Δημοτικό λόγω στατικότητας – Παρέμβαση του εισαγγελέα

Εκκενώθηκε Δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω σοβαρού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα