24.8 C
Serres

Διπλή παρέμβαση Κ. Καραμανλή για αγροτικά θέματα του Ν. Σερρών

Date:

Με δυο έγγραφα, που κατέθεσε σήμερα – στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου – ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, αναδεικνύει δύο σοβαρά και καίρια προβλήματα, τα οποία απασχολούν  τον αγροτικό κόσμο του Νομού Σερρών.
Με το πρώτο κείμενό του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει τα επείγοντα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο της βουβαλοτροφίας, έναν αναμφισβήτητα δυναμικό κλάδο της ελληνικής κτηνοτροφίας, ο οποίος παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, εκμεταλλεύοντας έτσι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού.
Ο κ. Καραμανλής, ζητά από τον Υπουργό κο Αποστόλου, να προχωρήσει στην σύνταξη διαχειριστικής μελέτης για την προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Κερκίνης, να λύσει άμεσα το πρόβλημα με την διαχείριση – εκμίσθωση των παρόχθιων εκτάσεων της Κερκίνης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αλλά και να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις στους βουβαλοτρόφους για τα έτη 2015, 2016 και 2017.
Με το δεύτερο κείμενό του, ο κ. Καραμανλής αναδεικνύει τα καίρια ζητήματα που σχετίζονται με τον Θεριζοαλωνιστικό κλάδο.
Με την Αναφορά του, ο Βουλευτής Σερρών ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις στα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου, όπως η εξαίρεση της χρήσης ταχογράφου στα αγροτικά μηχανήματα (ΑΜ) που αποτελούν τον βοηθητικό πάρεργο στο κύριο έργο του αλωνισμού, τη δυνατότητα πληρωμής του προσωπικού ΑΜ με την χρήση του εργόσημου και τη χορήγηση ειδικής εξουσιοδότησης στους Περιφερειάρχες της χώρας για να μπορούν να προβαίνουν με αποφάσεις τους στην έναρξη των σχετικών εργασιών.
 

Και τα δυο κείμενα μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ: https://goo.gl/fa7JKU 




ΕλλάδαΔιπλή παρέμβαση Κ. Καραμανλή για αγροτικά θέματα του Ν. Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνελήφθη 47χρονος που παρενόχλησε σεξουαλικά 18χρονη υπάλληλο σε καφέ

Για σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλθηκε ένας 47χρονος από μία 18χρονη....

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Δυτική Μακεδονία, μέσω ΣΔΙΤ

Την έναρξη της διαδικασίας για την κατασκευή φοιτητικών εστιών...

Μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας -Χωριά δεν έχουν καταγράψει ούτε μία γέννηση εδώ και χρόνια

Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται «σταθερά και με συνέπεια»...

Έφυγε από τη ζωή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, μετά...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα