16.9 C
Serres

Προσομοίωση Συνεδρίασης Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Date:

Αθ. Μασλαρινός, Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εορτάζει φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, την επέτειο από την ομιλία-δήλωση του Robert-Schuman που οδήγησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος στο οποίο από το 1981 συμμετέχει και η χώρα μας.

Με μεγάλη χαρά, ευχαρίστηση και πολύ ενδιαφέρον, φιλοξενήσαμε και παρακολουθήσαμε, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και τις ώρες 9.30 π.μ. – 13.30 π.μ. μία προσομοίωση συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μαθητές του Πειραματικού σχολείου Σερρών, σε ρόλους Ευρωπαίων αξιωματούχων, συμμετείχαν στη συνεδρίαση αυτή του Ευρωπαϊκού Οργάνου .

Τέτοιες εκδηλώσεις συντονίζουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών αυτών το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Teachers 4 Europe οργάνωσε την Προσομοίωση Συνεδρίασης Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους 23 μαθητές της Έκτης (ΣΤ΄) του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Κωνσταντίνος Καραμανλής».




Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια δράση υλοποιείται και παρουσιάζεται από Σερραίους μαθητές. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του προγράμματος, στον επικεφαλής εκπαιδευτικό υπεύθυνο για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Teachers 4 Europe» Ιωάννη Καραγκιόζη και κυρίως στους νεαρούς μαθητές, οι οποίο κράτησαν σε άριστο επίπεδο τον ρόλο τους ως Ευρωβουλευτές Ευρωπαϊκών χωρών .

Τα Θέματα ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν:

-Η 60η επέτειος από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης (25/3/1957)
-Τα 30 χρόνια του Erasmus+ (1987 – 2017)
-Νομοθετικές προτάσεις διεύρυνσης του Erasmus+, με όρους και προϋποθέσεις, και σε μικρότερους των 16 ετών μαθητές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
-Πρόταση «Ένταξη Αρχαιολογικού χώρου Αμφίπολης και Σπηλαίου Αλιστράτης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO»
-Πρόταση «Σέρρες, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Υποψήφια πόλη»

 

ΕλλάδαΠροσομοίωση Συνεδρίασης Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στο νοσοκομείο Καβάλας ηλικιωμένο ζευγάρι με τραύματα από μαχαίρι

Με τραύματα από μαχαίρι διακομίστηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα...

«Εγκαταλείψαμε τα πάντα. 15 Αυγούστου 1920, της Παναγίας…» – Η έλευση των Καυκασίων στην Ελλάδα

Για το χωριό του, το Μετζινγκέρτ της υποδιοίκησης Χορασάν...

Διανομή χιλιάδων βιβλίων από τα αδιάθετα του σχετικού προγράμματος του ΟΠΕΚΑ

Αρχίζει σήμερα (ώρα 12:00) η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα