20 C
Serres

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Date:

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά του ιατρού και Αγίου Ιωάννου του Σερραίου, πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Βογιατζής, έδωσε στη δημοσιότητα την κατωτέρω ανακοίνωση:
«Εν αγαλλιάσει και τιμή ανακοινώνεται προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της κατά Σέρρας και Νιγρίταν Εκκλησίας ότι, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Λουκά του ιατρού και Ιωάννου του Σερραίου Σερρών, μαζί με τον λαό του Θεού, το χαριτόβρυτο και θαυματουργό απότμημα εκ του ιερού και μυροβόλου λειψάνου του Αγίου πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού, ερχόμενο από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας.
Το ιερό λείψανο φθάνει στην πόλη των Σερρών με την ευκαιρία της πανασεβάσμιας μνήμης του Αγ. Λουκά του ιατρού, που πανδήμως εορτάζεται κατ’ έτος στο ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο κατά την 10η και 11η Ιουνίου.
Το χαριτόβρυτο λείψανο θα εκτεθεί σε προσκύνηση στο ως είρηται Ιερό Παρεκκλήσιο έως και της 11ης Ιουνίου, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών».

 eproodos.gr 





ΕλλάδαΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία και Λακωνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Όλυμπος: Ορειβάτης τραυματίστηκε μετά από πτώση

Ορειβάτης είχε πτώση και τραυματίστηκε στην Κακόσκαλα στον Όλυμπο....

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα