16.5 C
Serres

Μπασδάνης για τα διόδια: Ελπίζω η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να σταματήσει να παρακολουθεί τα γεγονότα ως θεατής,

Date:

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε  Π.Κ.Μ
 
       Τις τελευταίες ημέρες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια διόδια με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α)  του κ. Σπριτζη  και του Ευκλείδη Τσακαλώτου .
       Αποφάσεις με τις οποίες  αγνοούν τους πολίτες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, οι εμπνευστές και υπερασπιστές του κινήματος <<δεν πληρώνω >>.
       Οι αποφάσεις αυτές για την κατασκευή 38 νέων διοδίων βλάπτουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους επαγγελματίες της περιοχής μας.
       Η έναρξη εργασιών κατασκευής των διοδίων έρχεται σε αντίθεση με εξαγγελίες για διάλογο και συζητήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους .
       Η κατασκευή των νέων διοδίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο Περιφερειακό Οδικό δίκτυο, το οποίο θα επιβαρυνθεί, καθώς είναι γνωστό, ότι τα βαρέα οχήματα προερχόμενα κυρίως από το εξωτερικό  αποφεύγουν τα διόδια. Έτσι η ΠΚΜ θα επωμισθεί το αυξημένο κόστος συντήρησης του επαρχιακού-περιφερειακού οδικού δικτύου.
       Η άθλια κατάσταση μέρους του κάθετου άξονα του Προμαχώνα, η συνεχής αναβολή κατασκευής του Ε-61 (Σέρρες-Δράμα-Καβάλα), η αθέτηση των υποσχέσεων για αναλογική και δίκαιη χρέωση των χρηστών της Εγνατίας οδού, το υψηλό κόστος μετακίνησης προς Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως , των εργαζομένων, η επιβάρυνση των προϊόντων είναι ζητήματα που αγγίζουν και αφορούν τους πολίτες της ΠΚΜ και της ΠΕ Σερρών.
      Επίσης, η μη κατασκευή παράλληλων επαρχιακών οδών –παράδρομων της Εγνατίας Οδού, η οποία είναι υποχρέωση της εταιρείας και εμποδίζει την κίνηση των πολιτών είναι θέματα τα οποία αγνοήθηκαν .
 
      Ελπίζω η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύντομα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να σταματήσει να παρακολουθεί τα γεγονότα ως θεατής,
βάζοντας φρένο στην κυβερνητική αδιαφορία και αναλγησία.                    
 
 
                                                                        Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
 
 
 
ΜΠΑΖΔΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 
 

 

ΠολιτικήΜπασδάνης για τα διόδια: Ελπίζω η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να σταματήσει να...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μεσοπρόθεσμο, δημογραφικό και μέτρα κατά της εγκληματικότητας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο...

Την Τετάρτη στις Σέρρες ο Ν. Ανδρουλάκης

Την πόλη των Σερρών θα επισκεφτεί την Τετάρτη 2...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα