25.3 C
Serres

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ OSCAR BRONEER ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Date:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών οργάνωσαν, στο Ζιντζιρλί Τζαμί Σερρών , με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίπολης ,παρουσίαση του δίγλωσσου πλέον βιβλίου του Oscar Broneer: The Lion monument at Amphipolis, «Το μνημείο του Λέοντα στην Αμφίπολη».

Για το Μνημείο του Λέοντα στην Αμφίπολη, φέτος που συμπληρώνονται 80 χρόνια από την αποκατάστασή του, μίλησε εμπεριστατωμένα η κ. Πηνελόπη Μάλαμα, αρχαιολόγος, προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και για το βιβλίο του OSCAR BRONEER στην Ελληνική του πλέον μετάφραση, που πραγματοποίησε η πρώην υποδιευθύντρια της Γενναδίου βιβλιοθήκης κ. Σόφη Παπαγεωργίου, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής, παρουσίασε με μοναδικό τρόπο η κ. Σύλια Ζέττα,φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κ. Δημή- τριος Δημούδης και ο ιδιοκτήτης του Εκδοτικού Οίκου” Αρμός”, o Σερραίος κ. Γεώργιος Χατζηιακώβου που το εξέδωσε. Την εκδήλωση συντόνισε η Γραμματέας της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κ. Ελισάβετ Μωυσιάδου, και παρέστησαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο δήμαρχος του Δήμου Εμμανουήλ Παππά κ. Δημήτριος Νότας, ο πρ. νομάρχης και αρχηγός της ελάσσονος αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.  




eproodos.gr

ΕλλάδαΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ OSCAR BRONEER ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Νίκος Πλακιάς για Μαρία Καρυστιανού: «Ήμασταν αγκαλιά, δακρύζαμε»

«Όσο υπάρχει το αντίτιμο, δεν μπορώ να πάω στη...

Καβάλα: Εκτροπή οχήματος με ανατροπή στον δρόμο του Παληού

Εκτροπή οχήματος με ανατροπή πριν λίγη ώρα στον δρόμο...

Αγρίνιο: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα που φέρεται να αγνοείται – Προβλήματα από την κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα