22.1 C
Serres

Ολοήμερο σχολείο Ρομά και είσοδο στις αστυνομικές σχολές, ανάμεσα στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν

Date:

Με την συμμετοχή πέντε υπουργείων πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, με ατζέντα την εγκληματικότητα στην Δυτική Αττική. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ Γ. Βασιλειάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε βαρύτητα σε θέματα Παιδείας και συγκεκριμένα στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε οι Ρομά που τελειώνουν το Λύκειο, να μπορούν να εισέρχονται σε ορισμένα ΤΕΙ αλλά και σε σχολές της αστυνομίας.

«Μελετάμε και το νομικό καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών που παίρνουν απολυτήριο λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις», είπε ο κ. Γαβρόγλου.




Επίσης συμφωνήθηκε πως δεν θα επιτρέπεται η είσπραξη κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης σε Ρομά που τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο. Αποφασίστηκε ακόμα πως το ολοήμερο σχολείο για παιδιά Ρομά που κατοικούν στο Μενίδι θα είναι υποχρεωτικό. 

kathimerini.gr

ΕλλάδαΟλοήμερο σχολείο Ρομά και είσοδο στις αστυνομικές σχολές, ανάμεσα στα μέτρα που...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υποχωρούν οι τιμές στο ελαιόλαδο

Χαμηλότερα θα κοστίσει εφέτος στον καταναλωτή η προμήθεια του...

Στην αγκαλιά των αγγέλων 5χρονος στην Αμαλιάδα

Η Αμαλιάδα και η εκπαιδευτική κοινότητα από χθες θρηνεί...

Το Λεβίσσι των Ρωμιών, ένα μικρασιατικό χωριό σμιλεμένο στο βράχο

Είναι λέει ο τόπος που ενέπνευσε τον Λουί ντε...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα