23.1 C
Serres

Κομοτηνή: Ακίνητο 78 τ.μ. πωλήθηκε έναντι 12.000 ευρώ

Date:

“Σκοτωμένες” είναι οι τιμές στην αγορά ακινήτων όπως προκύπτει από τα συμβόλαια πώλησής τους, τα οποία μάλιστα έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα gsis.gr.

Από την επεξεργασία των στοιχείων, τα οποία αντλήθηκαν με έμμεσο τρόπο από τους συμβολαιογράφους (κατά τη διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ, οι υπηρεσίες κρατούσαν σε άλλο αρχείο τα στοιχεία του συμβολαίου), διαπιστώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 πωλήθηκαν ακίνητα ακόμη και με …100 ευρώ το τετραγωνικό τη στιγμή που η τιμή ζώνης ανέρχεται, για παράδειγμα, στα 1.250 ευρώ. Από αυτό γίνεται αντιληπτό ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν πολλαπλάσιους φόρους από την πραγματική αξία του ακινήτου τους.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, «το Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερομένους να παρακολουθούν τη διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων. Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τις αξίες των μεταβιβάσεων ακινήτων ανά περιοχή, βάσει κριτηρίων τα οποία επιλέγει ο ίδιος από τα διαθέσιμα στην εφαρμογή, έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιεί είτε γενικές είτε πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις».

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το τίμημα που καταβλήθηκε, βάσει του συμβολαίου, είναι πολλαπλάσια κατώτερο από την αντικειμενική του αξία. Η Κομοτηνή δεν έχει ξεφύγει από τον κανόνα, αν και έχει σχετικά μικρότερη πτώση από τους δείκτες που εμφανίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα (πχ Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα). Πιο συγκεκριμένα, για την Κομοτηνή το μητρώο περιλαμβάνει 19 αναφορές για μεταβιβάσεις κυριότητας κατοικιών ή διαμερισμάτων, εξαιρουμένων των μονοκατοικιών, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2017 στην Κομοτηνή.




Το χαμηλότερο τίμημα που συναντάμε είναι στο ύψος των 12.000 ευρώ και αφορά σε πώληση διαμερίσματος 79,78 τ.μ., με έτος κατασκευής το 1979. Στον αντίποδα, για διαμέρισμα 90,89 τ.μ., το οποίο κατασκευάστηκε το 2013, δηλώθηκε ως τιμή πώλησης το ποσό των 100.000 ευρώ. 

xronos.gr

ΟικονομίαΚομοτηνή: Ακίνητο 78 τ.μ. πωλήθηκε έναντι 12.000 ευρώ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

50 Χρόνια FIBRAN: Γιορτάζοντας το Παρελθόν και Κοιτώντας το Μέλλον

 Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η FIBRAN, η...

Αναστάτωση στη διεθνή αγορά πετρελαίου μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Στα σενάρια για την τιμή του πετρελαίου λόγω των...

Χρυσό βραβείο για τη ΜΕΓΑ στα Environmental Awards 2024

Το Χρυσό βραβείο έλαβε η εταιρεία ΜΕΓΑ στα Environmental...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση έως 4 Οκτωβρίου για τις αιτήσεις Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2024

Έως και την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα