28 C
Serres

Σωρεία παραβάσεων σε καφέ και εστιατόρια Θεσσαλονίκης-Σερρών-Ζακύνθου

Date:

Σωρεία παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπίστωσαν κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας τα οποία πραγματοποίησαν ελέγχους σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ζάκυνθο.
Μάλιστα οι άνδρες του ΣΔΟΕ συνέλαβαν έναν 30χρονο στη Θεσσαλονίκη καθώς προέβη στην αγορά 83 ιατρικών φίλτρων από την Αττική εκδίδοντας 11 εικονικά τιμολόγια.
Σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες εντοπίστηκαν τα εξής:
  • Σε ψαροταβέρνα, η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικής πώλησης συναλλαγών, τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ παράλληλα βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, μη καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
  • Σε ψησταριά, η μη έκδοση απόδειξης και τρεις εργαζόμενοι να απασχολούνται χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
  • Σε εστιατόριο – κινητή μονάδα εστίασης, η μη έκδοση δύο αποδείξεων καθώς και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε ψητοπωλείο, η μη έκδοση απόδειξης, δύο εργαζόμενοι να απασχολούνται χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε καφέ – μπαρ, τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε εταιρία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων, να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στον επιδειχθέντα πίνακα προσωπικού.
Στη Ζάκυνθο
  • Σε ψησταριά, η μη έκδοση δύο αποδείξεων συνολικής αξίας 51,50 ευρώ.
  • Σε ψητοπωλείο, η μη έκδοση τριών αποδείξεων συνολικής αξίας 46 ευρώ, ενώ εντοπίστηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
  • Σε καφετέρια – μπαρ να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
  • Σε σνακ – μπαρ να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
  • Σε καφετέρια – beach bar – εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες, ενώ επιπλέον, δεσμεύτηκαν τέσσερις φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.
  • Σε εστιατόριο, η μη έκδοση απόδειξης αξίας 23,50 ευρώ.
  • Σε καφέ – μπαρ, να απασχολούνται εννέα εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
  • Σε κέντρο διασκέδασης, η μη έκδοση 32 αποδείξεων συνολικής αξίας 640 ευρώ, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον δεσμεύτηκαν δύο φιάλες αλκοολούχων ποτών για να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους. Για τη φορολογική παράβαση θα ενημερωθεί η αρμόδια (Δ.Ο.Υ.) και η (Α.Α.Δ.Ε.) προκειμένου να εφαρμοστεί αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες.
  • Σε κέντρο διασκέδασης – καφετέρια, να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν
    καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον δεσμεύτηκαν δύο φιάλες αλκοολούχων ποτών, για να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.
  • Σε καφετέρια – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και επιπλέον διαπιστώθηκε το κατάστημα να λειτουργεί καθ’ υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας μουσικής.
Σημειώνεται ότι σε δύο ακόμη καταστήματα «μπαρ», δεσμεύτηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διακίνησής τους.
Για τις άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω ενέργειες και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 
Επιπρόσθετα, από την υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου για έκδοση εικονικών τιμολογίων.
Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα ο 30χρονος, χρησιμοποίησε τα στοιχεία φαρμακείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και προέβη στην αγορά 83 ιατρικών φίλτρων από εταιρία της Αττικής εκδίδοντας για τις αγορές αυτές 11 εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 4.404,43 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες (Δ.Ο.Υ.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων .




alpha965.gr

ΟικονομίαΣωρεία παραβάσεων σε καφέ και εστιατόρια Θεσσαλονίκης-Σερρών-Ζακύνθου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Στεγαστικό: Ποιοι θα ωφεληθούν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις – Τι θα ισχύσει με τα κλειστά ακίνητα

Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης θα...

Υπουργείο Εργασίας: Επιβεβαιωμένη υποχώρηση της ανεργίας κάτω από 10% καταγράφουν τα τριμηνιαία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ η έρευνα απασχόλησης εργατικού...

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες

Στην αναβάθμιση των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών - Εθνικής,...

“Σκληρή αντίσταση” από τα συνδικάτα στα σχέδια εξυγίανσης της VW

Η ηγεσία της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα ενώπιον περισσότερων από...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα