22 C
Serres

25 εθελοντές ξεκινούν το καθάρισμα 70 χλμ ακτογραμμής στη λίμνη Κερκίνη

Date:

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

«Ο εγωισμός είναι το πρόβλημα της εποχής. Μας κάνει το κέντρο του κόσμου μας και μας απομονώνει. Όσο απομονώνεται ο άνθρωπος, τόσο φτωχότερος γίνεται και όσο κλείνεται στον εαυτό του γίνεται δυστυχισμένος». Με τις ρήσεις αυτές του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για παρακαταθήκη, ο Οικοπεριηγητής, ανακοινώνει την έναρξη ακόμα ενός ταξιδιού στον κόσμο της προσφοράς και του εθελοντισμού στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.

Συνοδοιπόροι μας φέτος, αγόρια και κορίτσια από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Μεσσηνία, Κρήτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα, Κοζάνη, Σέρρες, μας στέλνουν, φοιτητές και απόφοιτους Λυκείου που αφήνουν πίσω τους τις καλοκαιρινές διακοπές κι έρχονται στον τόπο μας να ενώσουν τη δύναμη τους μαζί μας στο όραμα του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από τον παραλίμνιο καθαρισμό της Λίμνης Κερκίνης.

Από τις 30 Ιουλίου και για 10 ημέρες, οι 25 εθελοντές μας, θα συνεχίσουν το έργο της περσινής δράσης που τα αποτελέσματα της έδειξαν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος που έχει η λίμνη μας με τα σκουπίδια.




Παράλληλα, κατά την διάρκεια της δράσης, ο Οικοπεριηγητής έχει προγραμματίσει σειρά περιηγητικών δράσεων ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τους φετινούς εθελοντές, που μέσα από αυτές, εκτός από τις ομορφιές του Εθνικού Πάρκου, θα γνωρίσουν όλα τα σημαντικά Αρχαιολογικά, Μουσειακά και Ιστορικά μέρη του Νομού μας.

Τέλος, η όλη δράση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τους χορηγούς της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, στην Αντιπεριφέρεια Σερρών, στο Επιμελητήριο Σερρών, στην εταιρία Ρούντος Wooden Floors και τον κ. Ιωάννη Ν. Μπαλάνο, Ειδικό Παθολόγο που με την άμεση προθυμία τους έδωσαν ώθηση στην πραγματοποίηση της δράσης, καθώς και στον κ. Κωνσταντίνο Ν. Μπαλάνο, δικηγόρο Σερρών, για τις παρατηρήσεις και την καθοδήγηση του σε ζητήματα του προγράμματος εθελοντισμού. 


Ελλάδα25 εθελοντές ξεκινούν το καθάρισμα 70 χλμ ακτογραμμής στη λίμνη Κερκίνη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γιορτή Πουλιών στις λίμνες Κορώνεια, Κερκίνη και Νέα Αγαθούπολη

Με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, στη Λίμνη Κερκίνη, στη Λίμνη...

Άγνωστοι αφαίρεσαν ATM από σουπερμάρκετ στο Χαλάνδρι

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα ξημερώματα αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων...

Το εντυπωσιακό «τέρας της Πρέσπας» – Σχεδόν αόρατο, σπάνιο και σαρκοφάγο φυτό

Για το «τέρας της Πρέσπας», όπως αποκαλεί ένα σπάνιο,...

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 3 Οκτωβρίου

Στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα