26.4 C
Serres

Πατέρας και γιος αγόραζαν με… αέρα αυτοκίνητα και τα πουλούσαν στη μισή τιμή!

Date:

Πατέρας και γιος αγόραζαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με… αέρα, καθώς έστελναν πλαστά τραπεζικά εμβάσματα στους ιδιοκτήτες τους και άρπαζαν τα Ι.Χ. Μάλιστα τα αυτοκίνητα τα έβγαζαν αμέσως προς πώληση σε δελεαστικές τιμές μέσω διαδικτυακής αγγελίας, με σκοπό να τα ξεφορτωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να κερδίσουν χρήματα.

Με την πλεκτάνη αυτή κατάφεραν να πουλήσουν δύο οχήματα που έκλεψαν έναντι 14.700 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των οχημάτων που απέσπασαν εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 60.000 ευρώ. Η επιχείρηση για την εξιχνίαση της απάτης ξεκίνησε όταν ένας 35χρονος κάτοικος Σερρών κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο υποτιθέμενος αγοραστής του αυτοκινήτου που ήθελε να πουλήσει έναντι 17.000 ευρώ, αντί να δώσει το ποσό που είχαν συμφωνήσει, τον ξεγέλασε στέλνοντας του πλαστό τραπεζικό έμβασμα, παρέλαβε όμως κανονικά το αυτοκίνητο κατόπιν συνάντησης.

Πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι ανάρτησαν σχεδόν αμέσως διαδικτυακή αγγελία με σκοπό να πουλήσουν έναντι 10.000 ευρώ το αυτοκίνητο, που λίγο νωρίτερα είχαν αποσπάσει με το πλαστό έμβασμα, βγάζοντας παράνομα χρήματα. Με αφορμή την καταγγελία, στις 20 Ιουλίου αστυνομικοί της ασφάλειας Σερρών, παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 27χρονο, ενώ ο 49χρονος, που βρισκόταν σε απόσταση ασφαλείας κρατώντας τσίλιες, διέφυγε και αναζητείται από τις αρχές.

Και άλλες αλλαγές




Μετά την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε πως οι δύο άνδρες, που ζουν στη Θεσσαλονίκη, από τον Ιούνιο μέχρι τις 20 του μήνα αφαίρεσαν με αυτόν τον τρόπο έξι αυτοκίνητα από περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ακόμα ένα από το Κιλκίς. Για να μην αντιληφθούν την απάτη τους, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων έβαζαν αμέσως αγγελία στο διαδίκτυο για να τα πουλήσουν και να κερδίσουν χρήματα, από αυτοκίνητα που δεν ήταν καν δικά τους και έκλεβαν κυριολεκτικά από τους ιδιοκτήτες τους.

Πράγματι στην παγίδα τους έπεσαν δύο ανυποψίαστοι πολίτες, οι οποίοι αγόρασαν δύο από τα κλοπιμαία αυτοκίνητα, έναντι του συνολικού ποσού των 14.700 ευρώ. Τελευταία στιγμή γλίτωσε ένας τρίτος επίδοξος αγοραστής, που είχε σκοπό να δώσει στους απατεώνες 10.500 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Mακεδονία» την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 

ΕλλάδαΠατέρας και γιος αγόραζαν με… αέρα αυτοκίνητα και τα πουλούσαν στη μισή...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κύρωση της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού

 Κατά πλειοψηφία κυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής, το...

Καβάλα: Αναστέλλεται κάθε εμπορική δραστηριότητα στο λιμάνι Κεραμωτής

Την αναστολή κάθε εμπορικής δραστηριότητας (φορτοεκφορτώσεων) στο λιμάνι Κεραμωτής...

Γιορτή Πουλιών στις λίμνες Κορώνεια, Κερκίνη και Νέα Αγαθούπολη

Με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, στη Λίμνη Κερκίνη, στη Λίμνη...

Άγνωστοι αφαίρεσαν ATM από σουπερμάρκετ στο Χαλάνδρι

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα ξημερώματα αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα