17.1 C
Serres

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Date:

Απορρίφθηκε η ένσταση του Δήμου Σερρών στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 Κ.Δ.Κ. της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο Κων. Καραμανλή.
Οι επιχειρηματίες είχαν προσφύγει στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών για απαγόρευσης της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην συγκεκριμένη οδό και δικαιώθηκαν.
Ακολούθησε η ένσταση του Δήμου Σερρών στην ειδική επιτροπή, η οποία απορρίφθηκε, ομόφωνα.
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «εξαρχής θέση του Επιμελητηρίου Σερρών ήταν να επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων επί της Κ. Καραμανλή σε ευθεία γραμμή ώστε να μην παρακωλύουν την διάβαση πεζών, σύμφωνα και με το παράδειγμα άλλων πόλεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με μοντέλο αυστηρά ομοιόμορφο αρχιτεκτονικό βάσει μελέτης».
Ωστόσο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρ. Γρηγοριάδης, προανήγγειλε την προσφυγή του Δήμου Σερρών στα διοικητικά δικαστήρια.
Ο εκ των δικηγόρων των επιχειρήσεων που προσέβαλαν την αρχική απόφαση του Δ.Σ.,κ. Παν. Σπυρόπουλος, χαρακτήρισε την απόφαση Ειδικής Επιτροπής αναμενόμενη. Στόχος των επιχειρηματιών, διευκρίνισε, δεν είναι να αντιδικήσουν με το Δήμο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επικρατήσει ηρεμία και συναίνεση. Υπογράμμισε ότι οι καταστηματάρχες οφείλουν να σέβονται τον κόσμο αλλά και ως επιχειρήσεις με πολλούς εργαζόμενους πρέπει να επιβιώσουν και σε καμία περίπτωση εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Σπυρόπουλος κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει διάλογο με τους καταστηματάρχες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα. Η επιμονή του δήμου, τόνισε, είναι χωρίς αντίκρισμα. Ανέφερε. μάλιστα, πως ακόμα και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Σερρών είχε κάνει αρνητική εισήγηση για την προσφυγή στην ειδική επιτροπή.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απόφασης εδώ. (σελίδα 19)

.eproodos.gr 




ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Κ....

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το Αργυρό Μετάλλιο της Θεσσαλονίκης απένειμε ο δήμος στον Διονύση Σαββόπουλο

«Η πλατεία ήταν γεμάτη» και ο κόσμος παρακολουθούσε τη...

Στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο...

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε Δημοτικό λόγω στατικότητας – Παρέμβαση του εισαγγελέα

Εκκενώθηκε Δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω σοβαρού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα