23.7 C
Serres

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Date:

Μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής ενός δαχτυλιδιού με πολύτιμους λίθους του 18ου αιώνα που αφαιρέθηκε από την οικία ενός Ρώσου υπήκοου στην περιοχή Διονυσίου στη Χαλκιδική.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί ηλικίας 49 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της ληστείας και της εκβίασης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι τον Νοέμβριο του 2013, μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν σε σπίτι σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου διέμενε ένας 51χρονος υπήκοος Ρωσίας και αφού τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν δύο ηλεκτρονικές συσκευές και το δαχτυλίδι του 18ου αιώνα συνολικής αξίας τουλάχιστον 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του 51χρονου.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα από την διάπραξη της ληστείας, τα παραπάνω άτομα με τηλεφωνικές κλήσεις στον 51χρονο, απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού των 30.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψουν τα κλοπιμαία, σε διαφορετική περίπτωση απειλούσαν ότι θα έβαζαν φωτιά στην οικία του.  






Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

voria.gr 

ΕλλάδαΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ηράκλειο: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα πανώλης μικρών μηρυκαστικών

Επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η προσβολή από πανώλη μικρών μηρυκαστικών, δύο...

Ρέθυμνο: Μηχανόβιοι πέταξαν καυστικό υγρό στο πρόσωπο 26χρονου

Πανικός επικράτησε σήμερα (31.07.2024) το πρωί σε περιοχή του...

Άλιμος: 90χρονη πνίγηκε μπροστά στα μάτια της κόρης και της εγγονής της

Μία 90χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από πνιγμό...

Πέθανε ο Νιόνιος από το “Κωνσταντίνου και Ελένης”, Νίκος Κυριακίδης

Ο Νίκος Κυριακίδης πέθανε σε ηλικία 54 ετών, μετά...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα