18 C
Serres

Μενοίκιο Σερρών , βόλτα απο ψηλά/ Mount Menikio Greece, DJI DRONE

Date:

 Σε μία μοναδική βόλτα πάνω απο το Μενοίκιο όρος απολαμβάνουμε την φυσική ομορφιά και τα κοπάδια των αγελάδων που βόσκουν στην περιοχή. Βρισκόμαστε στα 1100 περίπου μέτρα απο την πλευρά της Αγριανής Σερρών.

Το Μενοίκιο όρος, με τα πολυάριθμα σπήλαια και την ποώδη βλάστηση, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις του ορειβατικού τουρισμού. Στους πρόποδες του όρους σε υψόμετρο 850μ βρίσκεται το Χιονοχώρι-Σερρών. Είναι γνωστό και ως το «πέτρινο» χωριό. Πρόκειται για ένα γραφικό οικισμό ο οποίος σήμερα κατοικείται μόνο από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. 

Η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται καθώς και η ιδιαιτερότητα των λιθόκτιστων παραδοσιακών σπιτιών, το καθιστούν τόπο εξαιρετικού τουριστικού ενδιαφέροντος. Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων περίπου από το Δ.Δ Αγίου πνεύματος απαντάται ένας από τους ελάχιστους πληθυσμούς αγρίων αλόγων που υπάρχουν στη πατρίδα μας. Υπολογίζεται ο συνολικός τους αριθμός υπερβαίνει τα 100, ενώ εντοπίζονται κυρίως στις θέσεις «Ταμιευτήρας», «Τσόγκα-Καλύβια», «Πατάτες» και «Δράνοβας». Στην ίδια περιοχή κα σε υψόμετρο 1100μ βρίσκεται και η τεχνητή λίμνη του Δ.Δ Αγίου Πνεύματος.




Κατά την διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου, το βουνό υπήρξε κρυσφήγετο των ανταρτών της περιοχής. Σήμερα, τόσο στο νομό Σερρών όσο και στο νομό Δράμας, υπάρχουν πολλοί οικισμοί με πλούσια λαϊκή και μακεδονίτικη παράδοση. Το βουνό είχε αρκετά ονόματα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ο Ηρόδοτος το ονόμαζε Δύσωρο ενώ οι Τούρκοι το έλεγαν Μποζ-νταγ που θα πει “Γκρίζο βουνό”. Παραφθορά της τουρκικής αυτής ονομασίας αποτελούν τα “Μπόζντακας” και “Μπόζντας”, ονόματα με τα οποία ήταν γνωστό το βουνό στους ελληνικούς πληθυσμούς της περιοχής κατά την τουρκοκρατία και τα οποία συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά μέχρι και σήμερα. Το όνομα Μενοίκιο αναφέρεται για πρώτη φορά τα βυζαντινά χρόνια και είναι το όνομα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

ΕλλάδαΜενοίκιο Σερρών , βόλτα απο ψηλά/ Mount Menikio Greece, DJI DRONE

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γιορτή Πουλιών στις λίμνες Κορώνεια, Κερκίνη και Νέα Αγαθούπολη

Με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, στη Λίμνη Κερκίνη, στη Λίμνη...

Άγνωστοι αφαίρεσαν ATM από σουπερμάρκετ στο Χαλάνδρι

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα ξημερώματα αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων...

Το εντυπωσιακό «τέρας της Πρέσπας» – Σχεδόν αόρατο, σπάνιο και σαρκοφάγο φυτό

Για το «τέρας της Πρέσπας», όπως αποκαλεί ένα σπάνιο,...

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 3 Οκτωβρίου

Στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι του...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα