Διάρκειας τεσσάρων ωρών ήταν το αφιέρωμα στην Ελλάδα -"σε έναν από πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Αυστριακών", όπως αναφερόταν σχετικά - που παρουσίασε χθες βράδυ το Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF III) στο πλαίσιο των εκπομπών του, Ενημέρωσης και Πολιτισμού.

Epiloges Press

Epiloges Press

Διάρκειας τεσσάρων ωρών ήταν το αφιέρωμα στην Ελλάδα -“σε έναν από πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Αυστριακών”, όπως αναφερόταν σχετικά – που παρουσίασε χθες βράδυ το Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF III) στο πλαίσιο των εκπομπών του, Ενημέρωσης και Πολιτισμού.

Advertisement
 

Το αφιέρωμα περιελάμβανε διαδοχικά πέντε ντοκιμαντέρ, στα οποία προβάλλονταν, με την δεξιοτεχνία των δημιουργών τους, οι φυσικές ομορφιές του ελληνικού τοπίου, οι αρχαιολογικοί χώροι και η σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία, οι καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στις περιοχές αναφοράς των ντοκιμαντέρ, αλλά και γενικότερα “η ιδιαιτερότητα του ζωτικού χώρου Ελλάδα με όλες τις πτυχές του”.

“Ελλάδα : Από τις κορυφές (των βουνών) έως τη θάλασσα” ήταν ο τίτλος του πρώτου ντοκιμαντέρ με θέμα την Ήπειρο και τη “μοναδικότητα των ορεινών χωριών” της, ενώ ακολουθούσε το δεύτερο με τίτλο “Θεσσαλία” που πραγματευόταν από τα στενά της Χαλκίδας μέχρι τον Όλυμπο και τα Μετέωρα.

Στο τρίτο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική” παρουσιάζονταν η δεύτερη μεγάλη πόλη της Ελλάδας με την ιστορία και τα αξιοθέατα της, μαζί και οι τρεις χερσόνησοι Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αγίου Όρους με τις “ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές” τους.

Σε “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” αναφερόταν το τέταρτο ντοκιμαντέρ του αφιερώματος, προβάλλοντας, μεταξύ άλλων τη Λίμνη της Κερκίνης, την Αμφίπολη, την Καβάλα και την Κομοτηνή με τις μουσικές και τις άλλες λαογραφικές παραδόσεις της περιοχής όπως τα Αναστενάρια, αλλά και την παραδοσιακή παραγωγή μεταξιού στο Δέλτα του Έβρου.

“Νότια Ακτή και Αττική” τιτλοφορούνταν τέλος το πέμπτο ντοκιμαντέρ του αφιερώματος του Τρίτου Προγράμματος της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, το οποίο “ξεναγούσε” τους τηλεθεατές από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, την Ναύπακτο και τους Δελφούς, μέχρι τον Μαραθώνα, για να καταλήξει στο κέντρο της Αθήνας και να τους συνοδέψει κατόπιν στην Ακρόπολη. 

Advertisement



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πρώτες καθολικές αυξήσεις σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους μετά από 10 χρόνια

23/12/25 11:49 πμ

Οι πρώτες καθολικές αυξήσεις σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους μετά από 10 χρόνια

Αναστολή κινητοποιήσεων στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Αποκλεισμός στον Προμαχώνα

23/12/25 11:49 πμ

Αναστολή κινητοποιήσεων στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης – Αποκλεισμός στον Προμαχώνα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, έξω από το τουρκικό προξενείο

23/12/25 8:32 πμ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, έξω από το τουρκικό προξενείο

Ηλεκτρονική μουσική με laptops και τρίγωνα βυθισμένα στο.. νερό από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ

23/12/25 8:29 πμ

Ηλεκτρονική μουσική με laptops και τρίγωνα βυθισμένα στο.. νερό από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ

«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:13 πμ

«Λύγισε» ο πατέρας του Ε. Καραλή! Εμφανώς συγκινημένος στα βραβεία ΠΣΑΤ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

23/12/25 12:15 πμ

Σ. Ντούσκος: Οι αιχμές του για τους δημοσιογράφους στα βραβεία ΠΣΑΤ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 - Δάκρυσε ο πατέρας του

23/12/25 12:05 πμ

Ο Ν. Γκαβέλας κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2025 – Δάκρυσε ο πατέρας του

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής - «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

23/12/25 12:05 πμ

Αθλητής της χρονιάς ο Ε. Καραλής – «Όλη η Ελλάδα έχει μάθει να ξεματιάζει!»

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι - Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

22/12/25 11:54 μμ

Σέρρες: Νεκρός 50χρονος που επέβαινε σε ηλεκτρικό πατίνι – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

23/12/25 12:27 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης στην τριμερή Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά στην ανατολική Μεσόγειο

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

23/12/25 12:21 πμ

Νέο γκράφιτι του Banksy στο Λονδίνο

Βουλγαρία - ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ

23/12/25 12:20 πμ

Βουλγαρία – ΒΤΑ: «Δέκα ημέρες έμειναν μέχρι να γίνει η Βουλγαρία το 21ο μέλος της οικογένειας μας του ευρώ», δηλώνει η Κριστίν Λαγκάρντ