23.1 C
Serres

ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2017-Mε πολλά πολιτιστικά δρώμενα ξεκινούν στις 5 Σεπτεμβρίου

Date:

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το σήμερα παραμένει πάντα σφιχταγκαλιασμένο με το χτες. Το σύνολο του παρελθόντος είναι πάντοτε εν ζωή και εν λειτουργία μέσα στο παρόν και η γνωριμία μας με το παρελθόν, η επαφή με τις ρίζες μας, αποτελεί τη βάση για το μέλλον.

Ζούμε σε καιρούς απρόσωπους, που χαρακτηρίζονται από το άγχος, την αστάθεια, την κρίση των αξιών, τις επιφανειακές ανθρώπινες σχέσεις και τη μοναξιά. Μέσα στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, που σήμερα η κατάργηση των συνόρων της αγοράς βέβαια είναι θετική, όχι όμως η παραβίαση και η πτώση των εσωτερικών συνόρων του αυτοπροσδιορισμού, της ταυτότητας και του πολιτισμού μας.

Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις ενός τόπου συνθέτουν την αρμονική κοινωνική ζωή του λαού του, αντικαθρεπτίζουν και απεικονίζουν την ιδιορρυθμία του φυσικού και συναισθηματικού του κόσμου. Τα ήθη ορίζουν αξίες, σχέσεις, συμπεριφορές αντίθετα τα έθιμα είναι η ομοιόμορφη τήρηση μια συνήθειας που δεν επιβάλλεται από ρητές εντολές και καθορίζονται ως ένα σημείο από τη λαϊκή παράδοση, η οποία δεν είναι κάτι στατικό, κάτι που λιμνάζει. Η παράδοση είναι στοιχείο ζωής και ακολουθεί τους νόμους της, που διαιωνιζόμενο μέσα στο παρελθόν, στο χτες, γίνεται σήμερα και γονιμοποιεί το αύριο.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι σήμερα όλα τέλειωσαν. Σίγουρα όχι, γιατί η παράδοση έχει βαθιές ρίζες, τη φέρουμε μέσα μας, είναι ο πολιτιστικός μας πολιτισμός.

Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι στη σημερινή συγκυρία που βιώνουμε ο λαϊκός μας πολιτισμός μπορεί να συνεισφέρει στην προβολή και την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας, ο Δήμος μας σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους πολιτιστικούς φορείς για 36η χρονιά προγραμμάτισε, οργάνωσε και θα παρουσιάσει από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου 2017, στα πλαίσια του θεσμού των ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ πολιτιστικά δρώμενα που θα συνδυάζουν ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ και που θα περιλαμβάνουν αναβίωση εθίμων, χορευτικές συναντήσεις, μουσικές εκδηλώσεις.




Ευχαριστώ για άλλη μια χρονιά από καρδιάς τους χορηγούς, τους συμμετέχοντες συλλόγους, καλλιτέχνες,, όλους τους συντελεστές που συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση και του φετινού προγράμματος των Γερακινείων 2017 και φυσικά τους δημότες και τους φίλους που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το θεσμό .

Με ιδιαίτερη χαρά ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ και φέτος να παρακολουθήσουμε και να απολαύσουμε τα πολιτιστικά δρώμενα ΤΩΝ ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ 2017. Πιστοί στο ραντεβού με την ιστορία και την παράδοσή μας.
Η 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Δείτε το προγραμμα εδώ 

ΠολιτισμόςΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2017-Mε πολλά πολιτιστικά δρώμενα ξεκινούν στις 5 Σεπτεμβρίου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φίλιπποι Καβάλας: Τιμή στον φιλέλληνα Ελβετό αρχαιολόγο P. Ducrey το πολυσήμαντο έργο του

Ύμνο στο ελληνικό πνεύμα και τη σπουδαιότητα της αρχαίας...

Συναντήσεις Λ. Μενδώνη με δημόσιους πολιτιστικούς φορείς της Δημοκρατίας της Κορέας

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά από πρόσκληση του...

Λίνα Μενδώνη: Το ΥΠΠΟ προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στους αρχαιολογικούς χώρους

«Ο ιδιώτης είναι αυτός ο οποίος έχει όλη την...

Μαρινέλλα: Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού

Η μία και μοναδική Μαρινέλλα - Τα παιδικά της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα