19.1 C
Serres

ΝΑΙ ή ΌΧΙ στην παραμονή της Σοσιαλιστικής Τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ;

Date:

Το έντονο ενδιαφέρον του ελληνικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιοποιώντας τις απόψεις της μετά τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία του κόμματος.
Στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στον Κώστα Χρυσόγονο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και ευρωβουλευτή μετά την παρουσίαση της απόφασης (δημοσιεύεται εδώ) στην αρχή της από το επίσης μέλος  της Γραμματείας Νικήτα Μπαριτάκη.
    sosialistiki tasi syriza
Όπως φάνηκε από τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, οι δημοσιογράφοι αξιολόγησαν ως σοβαρή την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά εξελίχθηκε σε συγκεντρωτικό και αρχηγικό κόμμα, ενώ η αρχική του δέσμευση στην ιδρυτική του διακήρυξη ήταν ότι θα γίνει ένα μαζικό και δημοκρατικό στη λειτουργία του κόμμα. “Γίναμε πιστό αντίγραφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”, είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος που έδωσε π.χ. ο διαδικτυακός ΣΚΑΪ στο δημοσίευμά του ενώ ανάλογο περιεχόμενο είχαν τα ρεπορτάζ του Αντώνη Ατζολέτου στα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Την ίδια μέρα, ο Κώστας Χρυσόγονος ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του σταθμού.
Πολλοί δημοσιογράφοι ερμήνευσαν την απόφαση και τις απαντήσεις ως προαναγγελία αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, του ευρωβουλευτή και της Σοσιαλιστικής Τάσης, ερμηνεία που έδωσαν στους ίδιους δημοσιογράφους και ανώνυμοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι απηχούν τις απόψεις της ηγεσίας, ήδη από την Τετάρτη το βράδυ. Το ερώτημα είναι φυσικά αν αφού είχαν αυτή τη γνώμη γιατί δεν έκαναν οτιδήποτε για να την εμποδίσουν και συνεπώς μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μάλλον … ώθησαν στην έξοδο ή ανακουφίστηκαν με την πιθανότητα αποχώρησης τόσων στελεχών, ώστε να μείνουν μόνοι τους και … ανενόχλητοι στην άσκηση της εξουσίας.
“Επίσης η δήλωση κάνει λόγο για αναβλητικότητα σε ότι αφορά τις επενδύσεις που τηρούν τις αρχές της νομιμότητας και «για ειλημμένες αποφάσεις ενός στενού και κλειστού κομματικού πυρήνα», επισημαίνει ο ΣΚΑΪ στο ρεπορτάζ του. «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στο κυβερνών κόμμα» αποφαίνεται η Σοσιαλιστική Τάση. Στη δήλωση γίνεται ακόμα αναφορά για «σκληρά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ» που «σταδιακά αποστερείται από κάθε προοδευτική και ανανεωτική δυναμική».
Ο Κώστας Χρυσόγονος, ανακοίνωσε πως τα μέλη της Τάσης θα ψηφίσουν 3 με 5 Οκτωβρίου για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτόνομη πορεία. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δε πως «η παράδοση της έδρας είναι ανέφικτη», καθώς πρόκειται για «αποχώρηση της συλλογικότητας».
Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πάντως ότι θα σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας της κίνησης σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι δρόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Σοσιαλιστικής Τάσης θα χωρίσουν, αν κρίνει κανείς από τη σκληρή δήλωση του φορέα…

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι/όσες έχουν εγγραφεί ως μέλη της Τάσης έως την 28.09.2017. Η ψηφοφορία  αρχίζει στις 08:00 της Τρίτης 03.10.2017 και ολοκληρώνεται στις 20:00 της Πέμπτης 05.10.2017.

 
Προτείνουμε την αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μετασχηματισμό μας σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.
 
Ονοματεπώνυμο:*
Συμφωνείτε;




 

ΕλλάδαΝΑΙ ή ΌΧΙ στην παραμονή της Σοσιαλιστικής Τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία και Λακωνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο...

Όλυμπος: Ορειβάτης τραυματίστηκε μετά από πτώση

Ορειβάτης είχε πτώση και τραυματίστηκε στην Κακόσκαλα στον Όλυμπο....

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα