18.2 C
Serres

Αλλαγή φύλου: Κήρυξη πολέμου από την Εκκλησία – Έρχονται αλλαγές για να ψηφιστεί;

Date:

Το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα για την αλλαγή φύλου από τα 15 έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα με την εκκλησία να κατακερευνώνει όποιον είναι υπέρ.

Από την άλλη πολιτικά κόμματα και φορείς κάνουν λόγο για παρέμβαση της Εκκλησίας στα της Πολιτείας. Ο πόλεμος χαρακωμάτων θα συνεχιστεί έως και την ερχόμενη Τρίτη.

Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου έρχεται την Δευτέρα 09/10 στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί σε δυο συνεδριάσεις. Η μια θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα. Η άλλη στις 9 το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι με την ψηφοφορία.

Μαξίμου: Σεβαστές οι απόψεις της εκκλησίας αλλά..

Χαμηλών τόνων ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στο θέμα της αλλαγής φύλου.

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές» σχολιάζουν από την κυβέρνηση.

Και προσθέτουν:

«Η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, κατατωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».




Τι λέει η Εκκλησία για την αλλαγή φύλου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά είπε:

«Η Εκκλησία έκανε τη μια και μοναδική κίνηση που όφειλε να κάνει απέναντι στο λαό και στην κοινωνία. Η Εκκλησία ούτε νομοθετεί ούτε επιθυμεί να νομοθετήσει ούτε εμπλέκεται στα ζητήματα που αφορούν τη διάκριση των εξουσιών. Σέβεται απολύτως το ρόλο της και τη θεσμική της θέση με τη Πολιτεία. Απήθυνε μια ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης και της αποστολής του και αυτή τη στιγμή να προχωρήσει στην απόσυρση του νομοσχεδίου. Για την Εκκλησία το νομοσχέδιο αυτό προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας. Τορπιλίζει το θεσμό της οικογένειας και το κυριότερο εξουθενώνει απόλυτα το ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα.
Εντύπωση πάντως προκάλεσαν τα όσα είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του για το θέμα ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Πιστεύω ότι θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα απολύτως στην Ολομέλεια και θα ενισχυθεί το άρθρο. Θα φωτιστεί από πολλές πλευρές και θα εξευρεθούν οι τρόποι να εφαρμοστεί. Κι όλοι να συναινέσουν», είπε.

Στην ευθεία ερώτηση για το «εάν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα με τους ΑΝΕΛ» ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούστης απάντησε κατηγορηματικά «Ποτέ».

 newsit.gr

ΠολιτικήΑλλαγή φύλου: Κήρυξη πολέμου από την Εκκλησία – Έρχονται αλλαγές για να...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα