17.6 C
Serres

Ιστορική απόφαση:Συνενώνονται οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Πιερίας & Σερρών -Συγκροτούν τη Συν.Τράπεζα Κεντρ.Μακεδονίας!

Date:

Μια ιστορική απόφαση έλαβε το βράδυ τής Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων τής Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας. Αποφάσισε όχι μόνο τη μελλοντική επιβίωσή της αλλά και τη δυναμική ανάπτυξή της κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα με το να συμμετέχει αρχικά σε ένα ενιαίο σχήμα μαζί με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών (συνένωση των δύο Τραπεζών).
Μετά τη συνένωση (πρόκειται για διαδικασία συγχώνευσης δια απορρόφησης), αναμένεται η ίδρυση μιας νέας Συνεταιριστικής Τράπεζας σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή, αρχικά, των δύο συγχωνευμένων Συνεταιριστικών Τραπεζών. Δηλαδή, το δεύτερο βήμα αυτής τής νέας Τράπεζας θα είναι να επεκταθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας,Πέλλας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, ιδρύοντας Καταστήματα.
Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας, Νίκο Μηλιώτη, όλες οι διαδικασίες που αναμένεται να γίνουν μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (η οποία ήταν θετική για συγχώνευση), τελούν υπό την προϋπόθεση έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων τής Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας

Μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο τής Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας στις 18/1/2018, οι εργασίες τής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης που ήταν κατάμεστη από Μετόχους. Μάλιστα, η συμμετοχή των Μετόχων ήταν τέτοια που ξεπέρασε κατά πολύ την καταστατικά απαιτούμενη πλειοψηφία.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση είχαν όλα τα μέλη των οποίων η εγγραφή είχε οριστικά εγκριθεί μέχρι τη συγκαλούμενη Γενική Συνέλευση. Σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 5 & 6, υποχρέωση συμμετοχής είχαν αυτοπροσώπως όλοι οι συνέταιροι.
Επίσης, τα Νομικά Πρόσωπα συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση δια των Νομίμων Εκπροσώπων ή με Αντιπρόσωπο που είχε εξουσιοδοτηθεί από το Δ.Σ. ή από άλλο αρμόδιο όργανο.
Κατά την προσέλευση των μελών, απαραίτητη ήταν η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή άλλου στοιχείου ή εγγράφου που αποδείκνυε την ταυτότητα του συμμετέχοντος στη Γενική Συνέλευση. Το έργο ελέγχου, πιστοποίησης συμμετοχής και καταγραφής συμμετεχόντων είχαν υπάλληλοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας.





odigos-pierias.gr 

ΕλλάδαΙστορική απόφαση:Συνενώνονται οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Πιερίας & Σερρών -Συγκροτούν τη Συν.Τράπεζα Κεντρ.Μακεδονίας!

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κέρκυρα: Νεκρό 14χρονο παιδί από ανακοπή – Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ έπαιζε και κατέρρευσε   

Συγκινεί η τραγική είδηση του θανάτου ανήλικου, μόλις 14...

Ένας υπερτυχερός στο Τζόκερ – Κερδίζει περισσότερα από 18 εκατομμύρια!

Ένας υπερτυχερός κέρδισε 18.694.681,21 ευρώ στην κλήρωση 2812 του...

Θρήνος για τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή: Πέθανε η αδερφή της

Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνει τις τελευταίες ώρες η δημοσιογράφος,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα