22.3 C
Serres

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών γίνεται παγκοσμίως γνωστό από την… SAMSUNG!!! (video)

Date:

 «Από τη Συρία στις Σέρρες κι ακόμα παραπέρα»! Περισσότερο από 1.090.000 θεάσεις η νέα δημιουργία του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου του σχολείου

Ένα βιντεάκι του κινηματογραφικού εργαστηρίου του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών διάλεξε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, η SAMSUNG, να προβάλλει στον επίσημο ιστοτόπο της Samsung.com.

Το video συνοδεύεται από εκτενές άρθρο με τον τίτλο

«Σπάζοντας εμπόδια: Οι μαθητές βοηθούν τους συμμαθητές τους πρόσφυγες να προσαρμοστούν στη σχολική ζωή στην Ελλάδα».
Και υπότιτλο:

«Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου κερδίζουν διαγωνισμό για την κωδικοποίηση, αναπτύσσοντας μια εφαρμογή που προωθεί τη συνεργασία στην τάξη χωρίς αποκλεισμούς»
Το βίντεο έσπασε ρεκόρ ακροαματικότητας καθώς μόλις σε 13 ημέρες (το άρθρο ανέβηκε στης 7 Μαρτίου 2018) συγκέντρωσε τα βλέμματα περισσότερων από 1.000.000 ανθρώπων από όλο τον κόσμο!!!





Το άρθρο κάνει γνωστή τη πόλη των Σερρών σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού όπως αναφέρει:
«Στις Σέρρες, μια πόλη της βόρειας Ελλάδας, η Samsung Electronics ενδυναμώνει τους νέους να συνεισφέρουν θετικά στην κοινωνία μέσω της χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών.
Ανάμεσά τους είναι μια ομάδα μαθητών στο 13ο Δημοτικό Σχολείο, στην οποία συμμετείχαν τόσο παιδιά από την Ελλάδα , όσο και περίπου 30 πρόσφυγες αγόρια και κορίτσια. Μέσω της δημιουργίας μιας εφαρμογής από τους μαθητές, μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν καλύτερα μεταξύ τους, παρά τα γλωσσικά εμπόδια.»
Στη συνέχεια η SAMSUNG επαινεί την πρωτοβουλία των Ελληνων μαθητών όπως αναφέρει χαρακτηριστικά :
«Γνωρίζοντας ότι αυτά τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται απομονωμένα σε ένα μέρος όπου δεν μπορούν να μιλούν την τοπική γλώσσα, οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών αποφάσισαν να κρατήσουν κατά νου τους συμμαθητές τους πρόσφυγες όταν ήρθε η ώρα να δημιουργήσουν το έργο τους για έναν διαγωνισμό κωδικοποίησης που φιλοξένησε η Samsung Electronics Hellas και το Βρετανικό Συμβούλιο.
Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της «Εξυπνης τάξης» του σχολείου τους, οι μαθητές ενσωμάτωσαν τις γλώσσες κουρδικά και αραβικά  στην εφαρμογή “Βοηθείστε έναν φίλο”, που ανέπτυξαν, για να βοηθήσουν να εκτιμήσουν τα συναισθήματα των μαθητών και να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.
Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά στοχεύουν στην προώθηση της συμμετοχικότητας στην εκπαίδευση και βοηθούν τους μη Έλληνες μαθητές να αισθάνονται πιο κοντά και πιο συνδεδεμένοι με τους συμμαθητές τους».
Η SAMSUNG στο άρθρο της θεωρεί το 13ο Δημοτικό σχολέιο Σερρών ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ όπου:
«Από την καθιέρωση ψηφιακών σχολικών τάξεων στις αγροτικές κοινότητες για τη συμμετοχή των μαθητών στην εκμάθηση STEAM, η Samsung ελπίζει ότι θα επιτρέψει σε κάθε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της και θα αναλάβει την πρωτοβουλία να πρωτοπορήσει σε καινοτομίες που θα βοηθήσουν στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων του σήμερα και του αύριο» .
Επειτα από αυτό το δημοσίευμα πώς να μην αισθάνεται συγκινημένος ο δάσκαλός τους  Αντρέας Λατίνης αναφέροντας στη σελίδα του στο facebook
Όταν κλείνουν οι πόρτες της τάξης σκέφτεσαι πώς κάνεις ένα σωρό όμορφα πράγματα και τα ξέρεις μόνο εσύ και οι μαθητές σου. Υπάρχουν όμως και άλλες μέρες που έχεις για παρέα τον κόσμο όλο… Ένα εκατομμύριο θεάσεις και προχωράμε! Καλώς ήλθατε στον κόσμο μας!
Το κινηματογραφικό μας εργαστήρι ξαναχτυπά!

anexartitos.gr
 

ΕλλάδαΠαιδείαΤο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών γίνεται παγκοσμίως γνωστό από την… SAMSUNG!!! (video)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Έως σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν κατάρτιση στις 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εισαγωγής στις...

Χαλκιδική: Κλήθηκε Αστυνομία για να απομακρύνει 10χρονη μαθήτρια επειδή το τμήμα ήταν υπεράριθμο

Μια 10χρονη μαθήτρια Ε’ Δημοτικού, όχι μόνο δεν έγινε δεκτή...

Καταγγελία: Έδιωξαν 10χρονη από το σχολείο στη Χαλκιδική επειδή δεν χωρούσε στην τάξη

Μια σοβαρή καταγγελία με θύμα ένα δεκάχρονο κορίτσι στη...

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε Δημοτικό λόγω στατικότητας – Παρέμβαση του εισαγγελέα

Εκκενώθηκε Δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης λόγω σοβαρού...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα