Το καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, νησί, αποδράσεις και διακοπές, σωστά; Ναι, αλλά αυτή είναι μόνο η μια (θετική) πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα κουνούπια, αυτούς ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Το καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, νησί, αποδράσεις και διακοπές, σωστά; Ναι, αλλά αυτή είναι μόνο η μια (θετική) πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα κουνούπια, αυτούς τους πλέον ενοχλητικούς επισκέπτες που ξυπνούν μαζί με τις πρώτες καλοκαιρινές ζέστες.

Για να τα αντιμετωπίσετε, σας παρουσιάζουμε 5 σούπερ φυτά με ισχυρή εντομοαπωθητική δράση. Εσείς δεν έχετε παρά να τα χρησιμοποιήσετε για να βάλετε τέλος στα ενοχλητικά «Ββζζζ» που σας δημιουργούν εκνευρισμό και φαγούρα τα βράδια του καλοκαιριού με φυσικό τρόπο.

Λεβάντα Είναι όμορφη, μυρωδάτη και έχει ηρεμιστική δράση. Πέρα όμως από όλες αυτές τις ιδιότητες, η λεβάντα αποτελεί ισχυρό εντομοαπωθητικό. Επομένως, μη διστάσετε να τοποθετήσετε γλαστράκια με λεβάντα στη βεράντα και τον κήπο σας και να ψεκάσετε το υπνοδωμάτιό σας με μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιό της.

Κι όμως η υπέροχη μυρωδιά της λεβάντας απωθεί τα κουνούπια.

 

Βασιλικός Σε εσάς μπορεί να αρέσει να ανακατεύετε τα φύλλα του για να αναδυθεί η χαρακτηριστική γλυκιά μυρωδιά, στα κουνούπια όμως όχι! Για να ενισχύσετε την αντικουνουπική άμυνα του σπιτιού σας, δεν έχετε παρά να βάλετε 1-2 γλάστρες στη βεράντα σας κι ένα μικρό γλαστράκι στην κουζίνα σας. Το τελευταίο χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε και το ακόλουθο εύκολο αντικουνουπικό διάλυμα: πάρτε μερικά φύλλα βασιλικού και κοπανήστε τα καλά στο γουδί. Στη συνέχεια, ρίξτε σε αυτά λίγο ξίδι και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο χώρο στον οποίο θέλετε να απαγορεύσετε την πρόσβαση στα κουνούπια.

Χρησιμοποιήστε βασιλικό για να φτιάξετε ένα εύκολο, γρήγορο και οικολογικό εντομοαπωθητικό.

 

Advertisement
Family Kitchen

Νυχτολούλουδο Η υπέροχη μυρωδιά του συνοδεύουν τις καλοκαιρινές αναμνήσεις όλων μας. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας (καλός) λόγος για το βάλετε στο σπίτι σας και αυτός δεν είναι άλλος από την αντικουνουπική δράση του. Αν δεν είστε φαν του εν λόγω φυτού, μπορείτε μαζί του να φυτέψετε γεράνι, κατιφέ, πικροδάφνη ή καλέντουλα.

Βάλτε στη ζωή σας, στην αυλή σας και στα βάζα σας νυχτολούλουδο!

 

Δυόσμος Πράγματι ταιριάζει απόλυτα στο μοχίτο σας, αλλά θα λατρέψετε ακόμα περισσότερο αυτό το μυρωδικό όταν μάθετε ότι απωθεί τα κουνούπια. Πέρα από γλάστρες στο χώρο και το μπαλκόνι σας, δοκιμάστε να τρίψετε το δέρμα σας με τα φύλλα του για τα κρατήσετε μακριά σας. Σας τελείωσε ο δυόσμος; Αντίστοιχη δράση με αυτόν έχει και η λουίζα.

Ο δυόσμος πάει με το μοχίτο, το παγωτό και το γιαούρτι σας, αλλά όχι με τα κουνούπια.

 

Δεντρολίβανο Νοστιμίζει το φαγητό σας, ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, τονώνει τη μνήμη και σας προστατεύει από τα κουνούπια. Με άλλα λόγια, αυτό το υπέροχο βότανο δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το σπίτι σας.

Το δεντρολίβανο πάει κόντρα στα κουνούπια.

Πηγή: spirossoulis.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news