27.6 C
Serres

Σπ. Στεφανίδης: «Εμείς είχαμε παράγοντες που αγαπούσαν τον Πανσερραϊκό»

Date:

Ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που φόρεσαν τη φανέλα του Πανσερραϊκού.

 

Οι φίλαθλοι της ομάδας τον αποκαλούσαν το «ξυράφι» της άμυνας και αγωνίστηκε στα πρώτα ένδοξα χρόνια του Πανσερραϊκού στην Α εθνική κατηγορία όταν το Δημοτικό γήπεδο ήταν κατάμεστο από τους Σερραίους. Ο Σπύρος Στεφανίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για τον Πανσερραϊκό που έχει στην καρδιά του, για την μελαγχολία που του προκάλεσε η εικόνα με τις άδειες εξέδρες αλλά και για την ΑΕΚ, την οποία υπηρέτησε για μια τριετία.

Αναλυτικά ο Σπύρος Στεφανίδης είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

«Η πρώτη μου αγάπη είναι ο Πανσερραϊκός. Δεν ζω στις Σέρρες κι επειδή είμαι μακριά από την ομάδα δεν γνωρίζω πολλά.  Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για αυτά που μαθαίνω και λυπήθηκα όταν άκουσα από εσάς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Είναι τραγικό μόνο στο άκουσμα ότι η ομάδα μπορεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Εγώ πιστεύω ότι δεν βρέθηκε ένας παράγοντας με οικονομική επιφάνεια, όπως οι παλαιότεροι παράγοντες του Πανσερραϊκού, που για μένα ήταν γίγαντες, όπως ο ΒαγγέληςΧατζηαθανασιάδης, ο Σπύρος Κυριακίδης, ο Γιώργος Οικονόμου. Παράγοντες που εκτός το ότι βάζανε χρήματα στην ομάδα, για μένα ήταν και το ότι αγαπούσαν αυτό που κάνανε. Ήταν μεγάλοι, φοβεροί παράγοντες που σπανίζουν στην εποχή μας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ιστορίες που θυμάμαι από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν φύγει από το μυαλό μου. Δεν θα ξεχάσω ότι ο Σπύρος Κυριακίδης, που αρχικά ήταν έφορος και στη συνέχεια έγινε πρόεδρος, ερχόταν κάθε βράδυ Παρασκευή στα σπίτια μας, με το αυτοκίνητο του, ένα Morris και χτυπούσε πόρτες και κουδούνια για να διαπιστώσει αν παραμονές αγώνων ήμασταν στα σπίτια μας. Είχαμε πολύ καλούς παίκτες τότε στην ομάδα που σπανίζουν τέτοιοι στις μέρες μας. Ποιους να πρωτοαναφέρω; Το Τσακίρη, τον Ηλιάδη, τον Φραγγόπουλο, τον αείμνηστο Στοϊμένο, τον Καλαποδά και τόσους άλλους μεγάλης αξίας όλοι τους».

watermarked 1971 ME OLYMPIAKO

-Για τον κόσμο στο γήπεδο:




«Παρακολούθησα από την τηλεόραση τους δύο τελευταίους αγώνες του Πανσερραϊκού και πραγματικά με λύπησε περισσότερο η εικόνα στις εξέδρες του γηπέδου. Ένα γήπεδο με άδειες κερκίδες. Ο Πανσερραϊκός να αγωνίζεται με άδειες εξέδρες; Στην πλευρά του σχολείου να μην έχει κόσμο; Έβλεπα στο πέταλο πέντε παιδάκια και πραγματικά είναι ήρωες αυτοί οι δέκα, δεκαπέντε που είχαν μια σημαία να κυματίζει για τον Πανσερραϊκό. Είναι κατάντια αυτό το πράγμα. Είχα χρόνια να δω κάτι τέτοιο. Εμείς όταν παίζαμε είχαμε σε κάθε αγώνα δέκα χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο. Αυτό που είδα είναι πραγματικά μια παρακμή και λυπάμαι πάρα πολύ. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πλέον παράγοντες στις Σέρρες, που να ασχοληθούνε πραγματικά, να αγαπήσουν την ομάδα όπως οι Χατζηαθανασιάδης, Οικονόμου και Κυριακίδης. Δεν υπάρχουν και παράγοντες με οικονομική επιφάνεια που να αγαπάνε την ομάδα»

watermarked 3221231 1

 

 

Περισσότερες πληροφορίες ερτ

ΑθλητικάΣπ. Στεφανίδης: «Εμείς είχαμε παράγοντες που αγαπούσαν τον Πανσερραϊκό»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ολυμπιακός: Την Κυριακή (13/10) σε κυκλοφορία τα επιπλέον 500 διαρκείας

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι την Κυριακή...

Παίζει ρόλο ο χρόνος που ξεκουράζεσαι ανάμεσα στα σετ

Ήξερες ότι για τη μέγιστη αύξηση του όγκου των...

Η Premier League έκανε ανάρτηση για την Εθνική Ελλάδας και τον Τζορτζ Μπάλντοκ

Η μεγάλη νίκη της Ελλάδας με 2-1 επί της...

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Με τη «δύναμη» του ΣΕΦ για την πρώτη φετινή νίκη στη Euroleague

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα της σεζόν στη Euroleague...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα