Του Θωμά Μαργαρίτη, δικηγόρου, πρώην Δημάρχου Δράμας, τέως Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και νυν Προέδρου του «Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ν. Δράμας» με την επωνυμία «Δραμινή φλόγα».

 

Advertisement

 

Επιτέλους ο αγώνας μας για τη βελτίωση του υφισταμένου δρόμου προς Αμφίπολη που ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια δικαιώνεται.

Οι εργασίες ύψους 1.000.000 ευρώ έχουν ξεκινήσει. Υπενθυμίζω ότι μετά από πιέσεις μας η Αντιπεριφέρεια Σερρών πέρσι, έκανε μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις σε Πρώτη, Μπάφρα, Ροδολίβος και γέφυρα της Παλαιοκώμης. Με την συνεχόμενη πίεσή μας τον περσινό Σεπτέμβριο έγινε δημοπρασία ύψους 1.000.000 ευρώ για διευρυμένες παρεμβάσεις στο τμήμα από Μαυρολεύκη μέχρι και τέλος Παλαιοκώμης μήκους 27,5 χλμ που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Στην εργολαβία προβλέπεται η κοπή χόρτων και δέντρων, ο γενικός καθαρισμός του οδοστρώματος, η σήμανση στα σημεία που δεν υπάρχει, η ασφαλτόστρωση των φθαρμένων τμημάτων και η διαγράμμιση όλου του παραπάνω τμήματος.

Ο αγώνας μας ήταν απαραίτητος διότι, αν περιμένουμε και άλλο την χάραξη νέου κάθετου άξονα για έξοδό μας στην Εγνατία, που δεκαετίες ακούμε, θα περιμέναμε άδικα γιατί, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, η δική μας γενιά δεν θα ζει για να «περπατήσει» αυτόν τον νέο άξονα.

Και φαίνεται ότι έχω δίκιο, αφού όσα λέγονταν τα προηγούμενα χρόνια για έτοιμες μελέτες ήταν κούφια λόγια και γιατί το ποσό του 1.000.000 ευρώ που μας είπαν τελευταία ότι απαιτείται για την ολοκλήρωση των μελετών της νέας χάραξης και μας υποσχέθηκαν ότι άμεσα θα καταβληθεί, ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ στην μελετήτρια «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.», ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΞΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ.

Advertisement
Family Kitchen

Για να μην περιμένουμε λοιπόν για πάντα όπως δεκαετίες μέχρι σήμερα κάναμε, αρχίσαμε τον αγώνα για την βελτίωση του υφισταμένου δρόμου προς Αμφίπολη, για τον οποίο έχουμε ορατά και απτά αποτελέσματα.

Ήδη, ο εργολάβος Γ. Ταΐρης εγκαταστάθηκε στο έργο και από την προηγούμενη εβδομάδα, συνεργεία του εκτελούν εργασίες κοπής χόρτων και δέντρων, καθώς και διανοίξεις φρεατίων και καθαρισμό των ρείρθρων του οδοστρώματος σε όλο το μήκος των 27,5 χλμ από το τέλος της Μαυρολεύκης (όρια Ν. Δράμας) έως και το τέλος της Παλαιοκώμης (πριν από το κατάστημα «Εννέα οδοί»).

Τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά, αφού αποκαλύφθηκαν πολλές πινακίδες σήμανσης που καλύπτονταν από τα δέντρα και την βλάστηση. Εντός της εβδομάδος θα ξεκινήσουν εκτεταμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης των φθαρμένων τμημάτων του οδοστρώματος στα 27,5 αυτά χλμ, με αφετηρία τα όρια του Νομού Δράμας (κοντά στο χωριό Συμβολή). Οι εργασίες θα διαρκέσουν έναν μήνα περίπου και θα ολοκληρωθούν με την διαγράμμιση του δρόμου, ώστε να μην βαδίζουμε στα τυφλά προς τον θάνατο.

Παρακολουθούμε στενά το θέα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζω ότι από την πρώτη στιγμή, θέσαμε το ζήτημα της διαπεριφερειακής συνεργασίας των Περιφερειών ΑΜ-Θ και Κεντρικής Μακεδονίας για σύμπραξη της πλήρους αποκατάστασης των 27,5 αυτών χλμ που ανήκουν μεν στο Νομό Σερρών, αλλά εξυπηρετούν ολόκληρο το Νομό Δράμας. Προτείναμε λοιπόν την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, ώστε με κοινά χρήματα να αποκατασταθεί πλήρως ο υφιστάμενος δρόμος (διάνοιξη, νέο οδόστρωμα, σημάνσεις, φωτισμός κλπ).

Επίσης, την ανάληψη της ευθύνης συντήρησης του συγκεκριμένου τμήματος από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ διά της Αντιπεριφέρειας Δράμας μέχρι να υλοποιηθεί (αν ποτέ υλοποιηθεί) η νέα χάραξη, κάθετου άξονα στην Εγνατία. Έτσι με νόμιμο τρόπο θα λύνονταν το πρόβλημα της επικινδυνότητας του υφιστάμενου δρόμου προς την Αμφίπολη, θα κατασκευάζονταν με κοινά χρήματα ένας αξιοπρεπής δρόμος 27,5 χλμ, ο οποίος θα συντηρούνταν κάθε χρόνο από την Αντιπεριφέρεια Δράμας, χωρίς να παρακαλάμε τους Σερραίους κάθε χρόνο.

 

Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε από την δική μας Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια Δράμας, σε αντίθεση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Σερρών που ενήργησαν. Αν και η δική μας Περιφέρεια διά της Αντιπεριφέρειας Δράμας, έβαζε όπως η Αντιπεριφέρεια Σερρών άλλο 1.000.000 ευρώ, θα είχαμε με 2.000.000 ευρώ, έναν τέλειο δρόμο.!!!

Όμως είπαμε, εμάς πάντα μας φταίνε οι άλλοι…

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
21χρονος ναυτικός έχασε τις αισθήσεις του μετά από εισπνοή χημικών ουσιών

13/08/25 4:27 μμ

21χρονος ναυτικός έχασε τις αισθήσεις του μετά από εισπνοή χημικών ουσιών

Παγωτό φράουλα

13/08/25 4:22 μμ

Παγωτό φράουλα

Πώς να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας σε 1 μόνο μέρα! 

13/08/25 4:15 μμ

Πώς να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας σε 1 μόνο μέρα! 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Πέμπτη - Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες

13/08/25 3:55 μμ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Πέμπτη – Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες

Ν. Ανδρουλάκης: Η σκέψη μας είναι στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και σε όσους δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα

13/08/25 3:49 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Η σκέψη μας είναι στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και σε όσους δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Μια ορμόνη-κλειδί ενδέχεται να προσφέρει λύση στο 40% των περιπτώσεων

13/08/25 3:43 μμ

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Μια ορμόνη-κλειδί ενδέχεται να προσφέρει λύση στο 40% των περιπτώσεων

Ο ισραηλινός στρατός ενέκρινε το νέο σχέδιο επιχειρήσεων για τη Γάζα – Οι IDF σφυροκοπούν την Πόλη της Γάζας

13/08/25 3:36 μμ

Ο ισραηλινός στρατός ενέκρινε το νέο σχέδιο επιχειρήσεων για τη Γάζα – Οι IDF σφυροκοπούν την Πόλη της Γάζας

Αυστραλία: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει τον ρατσισμό και τον σεξισμό

13/08/25 2:00 μμ

Αυστραλία: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει τον ρατσισμό και τον σεξισμό

Η Lamborghini, το Rolex και οι αναρτήσεις του Βαγγέλη Μπαταρλή που τον έβαλαν στο μικροσκόπιο των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ

13/08/25 1:44 μμ

Η Lamborghini, το Rolex και οι αναρτήσεις του Βαγγέλη Μπαταρλή που τον έβαλαν στο μικροσκόπιο των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ

Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την έκτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής»

13/08/25 1:21 μμ

Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την έκτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Ο κόουτς Σάκοτα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να επιλέξω την ΑΕΚ»

13/08/25 1:16 μμ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Ο κόουτς Σάκοτα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να επιλέξω την ΑΕΚ»

ΠΑΟΚ: Λύθηκε η συνεργασία με τον Άλεξ Αντετοκούνμπο

13/08/25 1:13 μμ

ΠΑΟΚ: Λύθηκε η συνεργασία με τον Άλεξ Αντετοκούνμπο