12.1 C
Serres

Η τενίστρια που αφαίρεσε το στήθος της για να πατήσει στην κορυφή

Date:

Η διάσημη Αφροαμερικανίδα παιδαγωγός, Μάρβα Κόλινς, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, είχε πει κάποτε ότι «η επιτυχία δεν έρχεται σε εσένα, εσύ πας σε αυτήν».

 

Μάλιστα, η προσπάθεια για να πετύχει κάποιος, έχει τις περισσότερες φορές και σημαντικό αντίτιμο. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει ο Βινς Λομπάρντι, ένας από τους πλέον διάσημους αθλητές του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, που στη συνέχεια έγινε προπονητής και εκτελεστικός παράγοντας της National Football League, «κανείς δεν μπορεί να πετύχει τίποτα, εάν δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει το τίμημα της επιτυχίας».

 

halep 2018

 

Και οι δύο αυτές φράσεις, πρέπει να αποτελούν οδηγό για τη Σιμόνα Χάλεπ, τη Ρουμάνα τενίστρια, που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας λίστας της WTA. Ένα κορίτσι που θυσίασε κάτι το οποίο της προσέφερε απλόχερα η φύση, με στόχο να μπορέσει να πετύχει στο άθλημα που τόσο αγαπά και το οποίο αποτελεί για εκείνη το επάγγελμά της. Τι έκανε; Σε μια τρυφερή ηλικία, αποφάσισε να μικρύνει το πλούσιο στήθος της, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική στα κορτ.

Αυτή η απόφαση δεν «χτύπησε» καθόλου καλά στο ανδρικό κοινό, που δεν παρακολουθεί το τένις απαραίτητα -και μόνο- για το αθλητικό του σκέλος. Ιδίως το γυναικείο τένις… Οι περισσότεροι άνδρες είναι λάτρεις του γυναικείου στήθους, ακόμη περισσότερο του πλούσιου γυναικείου στήθους, με τη Χάλεπ να είναι τυχερή… εκ φύσεως σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, έκρινε ότι έπρεπε να βάλει την καριέρα της πάνω από το «γκελ» στο αντίθετο φύλο και πήρε μια απόφαση ζωής.

Ένα αστέρι γεννήθηκε, αλλά με σημαντικό… πρόβλημα

Η Χάλεπ έδειξε από πολύ μικρή τα πλούσια της προσόντα. Όχι τα σωματικά, αλλά τα αθλητικά… Οι ειδικοί έλεγαν ότι θα μπορούσε να διαπρέψει ακόμη και στο παγκόσμιο στερέωμα. Η γεννημένη στην Κοστάντσα -με βλάχικη καταγωγή- Σιμόνα ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το άθλημα σε ηλικία 6 ετών, ενώ για να ανέβει επίπεδο και για να αυξήσει τις πιθανότητες διάκρισης, μετακόμισε στα 16 της στο Βουκουρέστι. Από εκείνο το σημείο άρχισε να κάνει σταδιακά την εμφάνισή της σε πιο σημαντικά τουρνουά.

Μεγάλος «σύμμαχός» της σε αυτήν την πορεία, ήταν ο πατέρας της, ο οποίος ήταν άνθρωπος του αθλητισμού, παίζοντας ποδόσφαιρο. Όμως, στην εφηβεία της ανακάλυπτε ότι υπήρχε και ένας μεγάλος… εχθρός στις φιλοδοξίες της: το στήθος της, το οποίο ήταν υπερβολικά μεγάλο για μια κοπέλα που ήθελε να διαπρέψει στο τένις, καθώς την εμπόδιζε στο να αντιδρά γρήγορα στα αντίπαλα χτυπήματα, ενώ όπως εκείνη είχε δηλώσει, δεν ένιωθε άνετα στις κινήσεις που έκανε με τη ρακέτα.

Μάλιστα, εν αντιθέσει με ό,τι μπορεί να φαντάζεται κανείς, εκτός από το βάρος που της πρόσθετε στον κορμό, επηρεάζοντας την απόδοσή της, στη Σιμόνα δεν άρεσε ο εαυτός της και εμφανισιακά. Έτσι, ενώ πολλές γυναίκες στη θέση της σπαταλούν πάρα πολλά χρήματα για να μεγαλώσουν το μπούστο τους, εκείνη αποφάσισε στα 17 της χρόνια να το μικρύνει. Πήρε τη μεγάλη απόφαση, μπήκε στο χειρουργείο και το… έριξε στο μισό.

Τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται…





Η απόφαση της Χάλεπ άρχισε να δικαιώνεται σύντομα. Το γεγονός ότι ήταν ακόμη έφηβη, όταν προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, φάνηκε να μην την επηρεάζει. Το αντίθετο μάλιστα… Πήρε ψυχολογία, άρχισε να χειρίζεται πιο εύκολα το σώμα της και ξεκίνησε την αναρρίχησή της στην παγκόσμια κατάταξη. Από το 2010 ξεκίνησε η εμφάνισή της και στα γκραν σλαμ, ενώ μέχρι το 2012 μπήκε στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σερένα Ουίλιαμς, που την αντιμετώπισε στη διάρκεια του Γουίμπλεντον το 2011 ενθουσιάστηκε με την 19χρονη -τότε- Ρουμάνα. Αυτό που της έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν το πολύ δυνατό της σερβίς, παρά το όχι μεγάλο της μπόι (1,68μ.). «Νομίζω ότι σερβίρει πάρα πολύ καλά για το ύψους της. Έχει τόσο μεγάλη δύναμη στο σερβίς της. Είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό. Είναι πάντα δύσκολο στο γρασίδι να παίζεις με έναν τέτοιο αντίπαλο», είχε πει η διάσημη Αμερικανίδα, που επικράτησε με 2-1 σετ. Όμως, δυσκολεύτηκε αρκετά να καταβάλει τη σχετικά άσημη αντίπαλό της.

Τον Αύγουστο του 2013 μπήκε μέσα στην κορυφαία 20άδα, ενώ την ίδια περίοδο κατέκτησε τους πρώτους έξι WTA τίτλους της. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να απειλήσει με την επίδοσή της την τεράστια Στέφι Γκραφ, η οποία είχε κατακτήσει 7 τίτλους το μακρινό 1986. Εκείνη τη χρονιά ονομάστηκε η «Πιο Βελτιωμένη Αθλήτρια του WTA», ενώ το ίδιο την έκρινε και το ESPN, με όλο το στερέωμα του αθλήματος να βλέπει ένα λαμπρό μέλλον για τη Ρουμάνα αθλήτρια.

Πρώτοι τελικοί γκραν σλαμ και παγκόσμια καταξίωση

Το 2014 η Χάλεπ έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό γκραν σλαμ, στο Ρολάν Γκαρός, με αντίπαλο την Μαρία Σαράποβα. Ωστόσο, έπειτα από μια πολύ σκληρή μάχη έχασε με 2-1 σετ. Το ίδιο συνέβη και στον τελικό του WTA, στον οποίο ηττήθηκε από τη Σερένα Ουίλιαμς, ενώ έφτασε και στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον, όπου αποκλείστηκε από την Γιουτζίν Μπουσάρ. Παράλληλα, «τρύπωσε» στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, στο οποίο ήταν αποφασισμένη να παραμείνει. Και τα κατάφερε…

Η επόμενη χρονιά, το 2015, συνεχίστηκε αυτή με επιτυχίες, με την Χάλεπ να κατακτά τρεις τίτλους, ενώ έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του US Open, όπου και αποκλείστηκε από τη μετέπειτα θριαμβεύτρια, Ρομπέρτα Πανέτα. Το 2016 δεν εξελίχθηκε τόσο καλά, καθώς αναγκάστηκε -μεταξύ άλλων- να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες φοβούμενη τον ιό Zika, ενώ η πορεία της στο βρετανικό και το αμερικανικό γκραν σλαμ σταμάτησε στα προημιτελικά. Παρόλα αυτά, ανέβηκε μέχρι το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το 2017, αγωνίστηκε ξανά σε τελικό γκραν σλαμ, ξανά στο Ρολάν Γκαρός, στον οποίο έχασε από τη Γέλενα Οσταπένκο, ξανά με 2-1. Ωστόσο, από τον Οκτωβρίου του προηγούμενου χρόνου ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου, από το οποίο ξεκίνησε και το 2018 (συνολικά 16 εβδομάδες). Μάλιστα, άρχισε δυναμικά και το νέο έτος, αλλά για ακόμη μια φορά, σε ακόμη ένα γκραν σλαμ, έφτασε μέχρι… την πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πιει «νερό». Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, ηττήθηκε από την Καρολίν Βοζνιάκι, ξανά με 2-1 σετ, που φαίνεται να τη στοιχειώνει. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών ανακηρύχθηκε και επίτιμη δημότης Βουκουρεστίου, σε ακόμη μια τιμητική διάκριση για την ίδια.

Η «κατάρα» που τελικά έσπασε

Η Χάλεπ θεωρείται και όχι άδικα από τις καλύτερες εκπροσώπους του τένις αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη καταφέρει να πανηγυρίσει τίτλο σε ένα γκραν σλαμ, την κυνηγούσε, με αρκετούς από τους οπαδούς του αθλήματος να της «κολλάνε» της ταμπέλα της looser ή της λιγόψυχης. Πώς, όμως, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος κάτι τέτοιο, για μια κοπέλα που σε τόσο μικρή ηλικία αποφάσισε κάτι που για την πλειοψηφία του κόσμου θα φαινόταν «τρελό»;

Αυτό που τόσο πολύ πάλευε να πετύχει η Χάλεπ, το κατάφερε μόλις πριν λίγες ώρες, με τη Ρουμάνα να κατακτά το Ρολάν Γκαρός κόντρα στην Αμερικανίδα, Σλόαν Στίβενς. Η Ρουμάνα δεν ξεκίνησε καλά, έχασε το πρώτο σετ, αλλά πήρε τα επόμενα δύο, επικράτησε με 2-1 και δικαιώθηκε για όλους τους κόπους της, αλλά και για την απόφασή της να μικρύνει το στήθος της, προκειμένου να πετύχει σε αυτό που τόσο αγαπάει!

newsbeast

ΑθλητικάΗ τενίστρια που αφαίρεσε το στήθος της για να πατήσει στην κορυφή

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Με SMS ή email θα υπενθυμίζεται στους κατόχους πυροβόλων όπλων να ανανεώσουν την άδειά τους

Οι ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται -100- και -2- μέρες πριν...

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 23 Νοεμβρίου

Στις 23 Νοεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι Οσίου...

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα μπουν τα χρήματα -Τι αλλάζει στις κλίμακες – video

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς...

Τροχαίο στην Καβάλα: Αυτοκίνητο “προσγειώθηκε” μεταξύ πεζοδρομίου και κατοικίας – φωτογραφίες & video

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν οδηγό αυτοκινήτου (τζιπ) στη διασταύρωση των οδών...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα