Σοβαρές αλλαγές και μετακινήσεις στις τεκτονικές πλάκες του πολιτικού σκηνικού με αφορμή το «Μακεδονικό» προβλέπει ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός.

 

Οπως είπε, «θα δούμε να μετατοπίζονται δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό. Το βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας ότι μετακινούνται τεκτονικές πλάκες. Η πιο ενωμένη παράταξη αυτή τη στιγμή είναι η αριστερά. Γιατί εμείς από δεκαετίες είχαμε σταθερή άποψη για το Μακεδονικό» σημείωσε».

Advertisement

Ερωτηθείς πάντως για το εάν θα βοηθούσε στην καταλαγή του πολιτικού κλίματος εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάμβανε τις ευθύνες του για το διχαστικό κλίμα του 2013, απάντησε: «Οχι, δεν έχουμε καμία ευθύνη! Δεν θέλω να μιλήσουμε τώρα γι’ αυτό. Το διχαστικό κλίμα δημιουργήθηκε με μια σωρεία αντιλαϊκών μέτρων, το οποίο μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε».

Διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για διχασμό ως προς το σκοπιανό είπε: «Εμείς ούτε στον εμφύλιο γυρίσαμε ούτε για μειοδοσίες, ούτε για εθνομηδενισμούς μιλήσαμε και μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι. Με τη λογική ότι εσείς μας βρίζατε το 2013 και εμείς σας βρίζουμε τώρα δεν πάμε πουθενά. Το διχαστικό κλίμα δημιουργήθηκε με τα μέτρα εναντίον του λαού. Η εξέγερση των Αγανακτισμένων δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό θέμα που είναι ότι η ΝΔ μας καταγγέλλει για προδοσία».

«Βαθιά η κρίση στο ΚΙΝ.ΑΛ.»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news 24/7 ο Θ. Καρτερός εκτίμησε ότι «η κρίση στο ΚΙΝΑΛ είναι πολύ βαθιά και είναι αβέβαιη η έκβασή της, το Μακεδονικό γίνεται λυδία λίθος» προσθέτοντας πως «δυσκολία υπάρχει και στη ΝΔ. Οι σοβαροί άνθρωποι εκεί μέσα που δεν είναι λίγοι καταλαβαίνουν ότι η συμφωνία είναι ρεαλιστική και καταφεύγουν στο επιχείρημα ότι παράγονται τετελεσμένα». Επέκρινε μάλιστα όσους θεωρούν ότι ο Ευ. Αντώναρος δεν εκφράζει τίποτα στο χώρο της Δεξιάς.

Ως προς τη στάση του ΚΚΕ είπε «είναι ευκαιριακή και οπορτουνιστική».

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι «η επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι υπονόμευση του πολιτεύματος» για να διευκρινίσει: «Αναφέρομαι στον Αντώνη Σαμαρά με τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπάρχει ανησυχία ότι η οικονομική κρίση θα γίνει κρίση δημοκρατίας και η διατήρηση της ομαλότητας δεν είναι ευθύνη μόνο της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Καρτερός.

Ειδικά για την συμφωνία για το Σκοπιανό εκτίμησε ότι θα ψηφιστεί στη Βουλή από μεγάλη πλειοψηφία πολύ μεγαλύτερη από αυτή που διαφαίνεται τώρα «γιατί θα έχουν κατασιγάσει τα εθνικά πάθη και θα έχουν γίνει στη γειτονική χώρα όλα όσα πρέπει».

Advertisement
MEGA

«Δεν συνδέσαμε χρέος και Σκοπιανό»

Συμπλήρωσε «η ΝΔ πήγαινε από χωρίο εις χωρίον. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να συναινέσει και έψαχνε προσχήματα. Η ΝΔ μας έχει κατηγορήσει και για πράγματα τα οποία είπε κάποιος εξωγήινος. Αναζητούν θεωρίες συνωμοσίας για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους και τώρα λένε ότι συνδέσαμε τη διαπραγμάτευση για το χρέος με τη διαπραγμάτευση για το σκοπιανό. Να διαψεύσω τι; Συζητούσαμε κρυφά με τη Μέρκελ “δώστε μας κάτι για το χρέος να σας δώσουμε τη Φλώρινα”;

«Αμήχανος Φαρισαίος ο Μητσοτάκης»

Ο Θ. Καρτερός επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρόεδρο της ΝΔ. «Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης καθόρισε με εσωκομματικά κριτήρια τη στάση του σε ένα εθνικό θέμα. Υποτάχθηκε στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, κινείται κάτω από τη σκιά και τη σάρισα του Α. Σαμαρά, καλλιεργούν εικόνα εθνομηδενισμού για την κυβέρνηση» είπε και τον χαρακτήρισε «αμήχανο Φαρισαίο». «Στη Βουλή κάνει το λιοντάρι και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, με τους φίλους του στο ΕΛΚ λέει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία. Η FAZ το αποκάλυψε. Ο κ. Μητσοτάκης θυμάστε τι έλεγε για το Μακεδονικό παλιά; Τι μύγα τον τσίμπησε τώρα; Απευθύνεται σε ακροδεξιό ακροατήριο. Δεν ξέρω τι πιστεύει. Εισάγει έναν ακραίο φαρισαϊσμό στην πολιτική ζωή. Ο Αντώνης Σαμαράς το όνομα του πατρός Μητσοτάκη δεν το ανέφερε καν στη Βουλή. Ανέφερε τη δική του εκδοχή. Και βέβαια έχουν ευθύνη για την οξύτητα που έχει δημιουργηθεί. Ο εθνικισμός είναι εύκολο να αναζωπυρωθεί».

«ΟΙ ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση»

Τέλος αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και σημείωσε ότι δεν ανησυχεί για τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

«Οι υπουργοί Αμυνας, πάντα έχουν λόγο πιο σκληρό από τους υπόλοιπους υπουργούς» είπε και κατέληξε: «Η συνεργασία ΑΝΕΛ με ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα δύσκολη ιστορία αλλά ήταν μια τίμια συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση».

 

[iefimerida.gr]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, o κυβερνήτης του Apollo 13

09/08/25 8:34 μμ

Πέθανε ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, o κυβερνήτης του Apollo 13

Κρουαζιέρα με σούπερ γιοτ πραγματοποιεί στην Ελλάδα η βασίλισσα Καμίλα

09/08/25 8:31 μμ

Κρουαζιέρα με σούπερ γιοτ πραγματοποιεί στην Ελλάδα η βασίλισσα Καμίλα

Παραλία Οφρυνίου: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος

09/08/25 8:20 μμ

Παραλία Οφρυνίου: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος

Σέρρες: Κρούσμα ευλογιάς προβάτων στο Βαλτοτόπι

09/08/25 8:12 μμ

Σέρρες: Κρούσμα ευλογιάς προβάτων στο Βαλτοτόπι

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

09/08/25 8:09 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

«Κολοκυθοαντάμωμα Βιταστιανών» στην Κρηνίδα Σερρών

09/08/25 8:07 μμ

«Κολοκυθοαντάμωμα Βιταστιανών» σήμερα στην Κρηνίδα Σερρών

Σέρρες – Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα σε τμήμα της πόλης

09/08/25 7:59 μμ

ΔΕΥΑΣ – Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα 11 Αυγούστου σε τμήμα της πόλης

ΝΟΔΕ Σερρών: Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά

09/08/25 7:54 μμ

ΝΟΔΕ Σερρών: Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά

Συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στις 15/8 στην Αλάσκα - Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε τη γη στους κατακτητές

09/08/25 7:46 μμ

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στις 15/8 στην Αλάσκα – Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε τη γη στους κατακτητές

38χρονος Έλληνας υποχρέωνε ανήλικη στη Βουλγαρία να κακοποιεί σεξουαλικά την αδελφή της

09/08/25 7:40 μμ

38χρονος Έλληνας υποχρέωνε ανήλικη στη Βουλγαρία να κακοποιεί σεξουαλικά την αδελφή της

Σ. Ζαχαράκη: Εξοπλίζουμε με 10.000 απινιδωτές τα σχολεία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας

09/08/25 7:35 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Εξοπλίζουμε με 10.000 απινιδωτές τα σχολεία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

09/08/25 7:30 μμ

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη