Τρίτη μέρα μετά τον όλεθρο στην Ανατολική Αττική. Η χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης κηρύχθηκε από τον πρωθυπουργό σε τριήμερο πένθος. Με δάκρυα στα μάτια και αγωνία για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή που χτυπήθηκε από την πυρκαγιά.

 

Advertisement

Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, ενώ δεν είναι λίγοι και οι τραυματίες που παραμένουν στα νοσοκομεία.

 

 

 

 

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου ώστε να συγκεντρωθούν τα είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Ενώ θετική εντύπωση προκάλεσε και η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για αιμοδοσία. Αμέτρητα και τα μηνύματα συμπαράστασης από φορείς σε ολόκληρη την χώρα.

 

 

Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την συγκλονιστική αυτή κατάστροφή και ενημερώνει για την απόφαση να κυμματίζουν μεσίστιες οἱ σημαῖες τῶν Ἱερῶν Ναῶν καὶ ἐκκλησιαστικῶν Ἱδρυμάτων τῆς Μητρόπολης, έως και τις 27 Ιουλίου.

 

Θα τελεστεί ιερό τρισάγιο σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως την Κυριακὴ 29 Ἰουλίου και τέλος την ίδια ημέρα θα βγεί ειδικός δίσκος στους ναούς και το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα σταλεί στους πληγέντες.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, θα συγκεντρωθούν τις επόμενες τρεις μέρες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα διοργανωθεί και εθελοντική αιμοδοσία, για τους πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής, που δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες.

 

Επίσης, αύριο Πέμπτη, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από τις 10.00’ το πρωί έως τη μία.

 

Στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής στέκεται και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ,αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται την Πέμπτη 26 Ιουλίου και την Παρασκευή 27 στην αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, από τις 8.30 π.μ. έως και τις 14.30 μ.μ.

 

Όσοι συμπολίτες μας το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αυτή τη δύσκολη στιγμήΤα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι νερά, χυμοί, γάλα, μπάρες δημητριακών, κράκερ, μπισκότα, κονσέρβες, αφυδατωμένα ζυμαρικά, γάζες, Betadine και Fucidin, κολλύρια, μωρομάντηλα, φυσιολογικοί οροί, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα, οποιοδήποτε είδος λευκού θερινού ενδύματος, σανδάλια,(σαγιονάρες) καθώς επίσης και μεγάλες χάρτινες κούτες και σακούλες αποθήκευσης ειδών.

Advertisement

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους των Σερρών να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, Εμφιαλωμένο νερό, Τρόφιμα, Φάρμακα και Παιδικά είδη, στα γραφεία του ΠΑΜΕ, επί της οδού Φιλίππου 10, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ.

 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σερρών έστειλε σήμερα ποσότητα φαρμάκων στους πληγέντες από τις φωτιές της Αττικής. Τα φάρμακα θα έχουν τελικό αποδέκτη τον Ερυθρό Σταυρό.

 

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών μετά από πρόταση του Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη θα εγκρίνει χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί για τους πληγέντες από τις φωτιές.

 

Και ο σύλλογος εκπαιδευτικών της Περιφερειακής ενότητας Σερρών, «Εμμανουήλ Παππάς», καλεί τα μέλη του να συνδράμουν στο να συγκεντρωθούν τα είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του συλλόγου.

 

Την ίδια ώρα ο ελληνικός ερυθρός σταυρός έχει ανοίξει ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων.

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.
Αρ. Λογαριασμού     0026.0240.31.0201181388

 

Ο Δήμος Δοξάτου της Δράμας ανέλαβε επίσης την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικό υλικό. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους δημότες, φορείς και συλλόγους του δήμου.

 

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στη δράση αυτή να προσφέρουν τα παραπάνω είδη στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (Δοξάτο, Κύργια, Άγιο Αθανάσιο) και στο χώρο του Δημαρχείου στο Καλαμπάκι.

 

Παράλληλα ανακοίνωση υπήρξε και από την διοίκηση της ΔΕΗ, η όποια όπως αναφέρει, ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης υποστήριξης στους συμπολίτες μας που επλήγησαν αποφάσισε τη διαγραφή των οφειλών για Ηλεκτρική Ενέργεια η οποία έχει καταναλωθεί από 1/1/2018 έως σήμερα, για τις οικίες και τα καταστήματα που καταστράφηκαν, καθώς και για τις οικίες των οικογενειών των θυμάτων της χθεσινής τραγωδίας.

 

Ενώ για παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν πολύ γενναίες ρυθμίσεις.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, o κυβερνήτης του Apollo 13

09/08/25 8:34 μμ

Πέθανε ο Αμερικανός αστροναύτης Τζιμ Λόβελ, o κυβερνήτης του Apollo 13

Κρουαζιέρα με σούπερ γιοτ πραγματοποιεί στην Ελλάδα η βασίλισσα Καμίλα

09/08/25 8:31 μμ

Κρουαζιέρα με σούπερ γιοτ πραγματοποιεί στην Ελλάδα η βασίλισσα Καμίλα

Παραλία Οφρυνίου: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος

09/08/25 8:20 μμ

Παραλία Οφρυνίου: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος

Σέρρες: Κρούσμα ευλογιάς προβάτων στο Βαλτοτόπι

09/08/25 8:12 μμ

Σέρρες: Κρούσμα ευλογιάς προβάτων στο Βαλτοτόπι

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

09/08/25 8:09 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

«Κολοκυθοαντάμωμα Βιταστιανών» στην Κρηνίδα Σερρών

09/08/25 8:07 μμ

«Κολοκυθοαντάμωμα Βιταστιανών» σήμερα στην Κρηνίδα Σερρών

Σέρρες – Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα σε τμήμα της πόλης

09/08/25 7:59 μμ

ΔΕΥΑΣ – Διακοπή υδροδότησης τη Δευτέρα 11 Αυγούστου σε τμήμα της πόλης

ΝΟΔΕ Σερρών: Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά

09/08/25 7:54 μμ

ΝΟΔΕ Σερρών: Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά

Συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στις 15/8 στην Αλάσκα - Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε τη γη στους κατακτητές

09/08/25 7:46 μμ

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στις 15/8 στην Αλάσκα – Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε τη γη στους κατακτητές

38χρονος Έλληνας υποχρέωνε ανήλικη στη Βουλγαρία να κακοποιεί σεξουαλικά την αδελφή της

09/08/25 7:40 μμ

38χρονος Έλληνας υποχρέωνε ανήλικη στη Βουλγαρία να κακοποιεί σεξουαλικά την αδελφή της

Σ. Ζαχαράκη: Εξοπλίζουμε με 10.000 απινιδωτές τα σχολεία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας

09/08/25 7:35 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Εξοπλίζουμε με 10.000 απινιδωτές τα σχολεία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη

09/08/25 7:30 μμ

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη