27.6 C
Serres

Σέρρες : Καμένη γη από τη μεγάλη φωτιά -Έκκληση από τους κατοίκους στους αγρότες (video)

Date:

Μεγάλη κινητοποίηση σήμανε αργά το βράδυ της Τετάρτης ως το ξημέρωμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των Σερρών όταν, εξαιτίας των δυνατών ανέμων, πήρε διαστάσεις η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από το απόγευμα στη Βαμβακιά Σερρών.

 

 

Το πύρινο μέτωπο άρχισε να κινείται απειλητικά προς τον οικισμό. Πληροφορίες ήθελαν το χωριό να εκκενώνεται ωστόσο λίγο αργότερα οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τις αρχές ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για εξάπλωση της φωτιάς σε παρακείμενες κατοικίες και παρέμειναν στις οικίες τους. Σήμερα το πρωί η κατάσβεση της φωτιάς συνεχίστηκε ενώ λόγω του αέρα υπήρχαν και αναζωπυρώσεις στον σερραϊκό κάμπο.

 

Σύμφωνα, με την ενημέρωση της πυροσβεστικής η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση χορτολιβαδικής βλάστησης και υπολείμματα καλλιεργειών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς κινητοποιήθηκαν αμέσως 30 πυροσβέστες και 13 οχήματα της Πυροσβεστικής και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

 

Εκατοντάδες στρέμματα έχουν καεί σε Βαμβακιά, Αναγέννηση και Τυρολόη. Μέσω της Τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων καλούν τους αγρότες να μην προχωρούν στην καύση καλαμιών.








 

 

 

 

 

ΕλλάδαΣέρρες : Καμένη γη από τη μεγάλη φωτιά -Έκκληση από τους κατοίκους...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΕΛΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Καλλιπάτειρα 2» για την ασφαλή διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων και την αθλητική βία

Επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ...

Πανελλήνιες 2024: Πρώτη στην Αρχιτεκτονική πέρασε 48χρονη μητέρα

Τα «φτερά» της για τα πανεπιστημιακά έδρανα θα ανοίξει...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα