Advertisement

Τελευταία Νέα

Στον εισαγγελέα, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, οδηγείται αυτή την ώρα ο άνδρας που συνελήφθη, χτες στο βράδυ, στο Παγκράτι, για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές για το θέμα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόκειται για 62χρονο πρώην ναυτικό, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Advertisement

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για παράβαση του άρθρου 157, που αφορά σε βία κατά του Πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, των μελών της, της Βουλής κ.λ.π., (απόπειρα στην προκειμένη περίπτωση, λόγω μη πραγματοποίησης των απειλών), καθώς και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 62χρονος ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση που είδε στο Twitter, στελέχους της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συλληφθείς κατηγορείται για ένα μήνυμα (SMS) που έστειλε σε βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου και είναι μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι έστειλε και σε άλλους από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Advertisement
Family Kitchen

Διευκρινίζεται ότι τα μηνύματα του 62χρονου είναι μόνο λεκτικά και δεν προκύπτει να έχουν σχέση με άλλα που έχουν και εικόνες, με ακραία βία. Ωστόσο, επειδή εκτοξεύει απειλές αποκαλώντας τούς αποδέκτες «προδότες που θα εκτελεστούν αν ψηφίσουν την Συμφωνία», παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα απειλητικά μηνύματα σε κυβερνητικούς κυρίως βουλευτές, είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα