Ασφαλιστικά μέτρα από την Περιφέρεια Μακεδονίας για να μην ανοίξουν τα διόδια στο ύψος του Ωραιοκάστρου

Ασφαλιστικά μέτρα θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για να μην ανοίξουν τα διόδια στο ύψος του Ωραιοκάστρου.

 

Advertisement

 

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων της Περιφέρειας για το 2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα δώσει λύση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, στο πρόβλημα της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο όπως υπογράμμισε, ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80 και στο οποίο ουδείς φορέας παρενέβαινε. “Ανακοινώνω ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα, βρίσκεται κοντά στο τέλος της και τις επόμενες εβδομάδες, μόλις λάβω το τελικό πόρισμα θα ανακοινώσω δημόσια στους συμπολίτες μας ποιος ή ποιοί είναι αυτοί που ευθύνονται για τη ρύπανση και τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Καμία έκπτωση. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του γι΄ αυτή την αραράδεκτη κατάσταση στη Δυτική Θεσσαλονίκη” σημείωσε.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση με νομοθετική τροποποίηση στο ζήτημα των εξετάσεων των οδηγών, καθώς όπως είπε, εδώ και τέσσερις μήνες, 5000 άνθρωποι “δεν μπορούν να πάρουν άδεια οδήγησης, επειδή οι εργαζόμενοι των περιφερειών σε όλη την Ελλάδα απέχουν από τα καθήκοντα των εξεταστών, γιατί η κυβέρνηση αρνείται να ολοκληρώσει τις τροποποιήσεις που ζητούν δικαίως οι εργαζόμενοι”.

Advertisement
Babis

Εξάλλου ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Περιφέρεια προχωρά στην έκδοση νέων προσκλήσεων ύψους 120 εκατ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα, την καιτονομία και την έρευνα, με σκοπό τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουρισμού, μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών, ερευνητικών κέντρων και συνεργατικών σχηματισμών (clusters) στον τομέα της τεχνολογίας. Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου αξιολογήθηκαν 58 προτάσεις επενδυτικών σχεδίων, ενώ εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται 43 επενδύσεις.

Στον τομέα των υποδομών επισήμανε ότι υλοποιούνται 700 έργα υποδομής, ενώ εξασφαλίστηκαν επτά εκατομμύρια ευρώ για τη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιφέρειας και δέκα για τις απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο της κατασκευής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την εξασφάλιση 2,5 εκ. ευρώ για έργα στην Αμφίπολη, τις προσπάθειες για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, τη δημιουργία του film office στην Θεσσαλονίκη και στην ετοιμότητα της περιφέρειας για τη χρηματοδότηση με 10 εκατ. ευρώ της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

“Εμείς πιστεύουμε στην ένωση δυνάμεων” τόνισε άλλωστε, αναφερόμενος στη στάση της διοίκησης της περιφέρειας ενώ πρόσθεσε: “δεν κοίταξα ποτέ την αντιπολίτευση ως αντίπαλο, ήμασταν συνοδοιπόροι”.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 8:06 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

04/08/25 10:30 μμ

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

04/08/25 10:22 μμ

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

04/08/25 10:17 μμ

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

04/08/25 10:12 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας

04/08/25 9:57 μμ

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας