«Ακάλυπτες» ζημιές αφήνουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν έδρα άλλα κράτη-μέλη προκαλώντας χάος στην αγορά.Advertisement   Πανικό έχουν προκαλέσει σε καταναλωτές αλλά και φανοποιεία κάποιες «φθηνές» και ελάχιστα γνωστές ασφαλιστικές ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

«Ακάλυπτες» ζημιές αφήνουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν έδρα άλλα κράτη-μέλη προκαλώντας χάος στην αγορά.

Advertisement
 

Πανικό έχουν προκαλέσει σε καταναλωτές αλλά και φανοποιεία κάποιες «φθηνές» και ελάχιστα γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν κατακλύσει την ελληνική καθώς αφήνουν «ακάλυπτες» πολλές ζημιές στα τροχαία ατυχήματα.

Ο λόγος για δεκάδες μικρές ασφαλιστικές με έδρα είτε τις βόρειες χώρες της Ευρώπης είτε τη γειτονική Βουλγαρία, είτε άλλα κράτη από το πρώην ανατολικό μπλοκ οι οποίες με δέλεαρ τα φθηνά τιμολόγια έχουν καταφέρει να προσελκύσουν αρκετούς ιδιοκτήτες οχημάτων στην Ελλάδα που επιλέγουν εταιρεία όχι με τις καλύψεις που προσφέρει αλλά με μοναδικό κριτήριο την τιμή!

Άλλωστε όπως επισημαίνουν στο Newsauto.gr στελέχη από την ασφαλιστική αγορά αυτοί οι καταναλωτές ακολουθούν το μοτίβο: «Τι με νοιάζει εμένα αν η ασφαλιστική μου εταιρεία δεν τους αποζημιώνει. Εμείς είμαστε καλυμμένοι!».

Ωστόσο σε πάρα πολλά ατυχήματα με υλικές ζημιές και υπαιτιότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που είναι ασφαλισμένα σε εταιρείες άγνωστες αλλά φθηνές φαίνεται ότι η επισκευή τους εξελίσσεται σε εφιάλτη για το φανοποιείο που αναλαμβάνει την επισκευή.

Ειδικότερα σε τροχαίο ατύχημα όπου ο αλλοδαπός κάτοχος οχήματος με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας το οποίο διατηρούσε σε ασφαλιστική εταιρεία από την Βουλγαρία προκάλεσε ζημιές σε πέντε οχήματα αφού παραβίασε «Στοπ».

Η ασφαλιστική του εταιρεία αρχικά ανέλαβε την υπαιτιότητα του πελάτη τους αλλά όταν ήρθε η ώρα της εξόφλησης των ζημιών στα φανοποιεία εκεί άλλαξαν ριζικά τα δεδομένα.

Αρχικά ανέφεραν στις εταιρείες φανοποιείας πως οι ζημιές θα εξοφληθούν 3 μήνες μετά την κατάθεση των τιμολογίων επισκευής των ζημιών.

Advertisement

Μόλις πέρασαν οι τρεις μήνες και οι εταιρείες φανοποιείας επικοινώνησαν και πάλι με τον αντιπρόσωπο της βουλγάρικης εταιρείας στην Ελλάδα τότε αντιλήφθηκαν πως η ασφαλιστική όχι μόνο δεν θα πληρώσει αλλά επιδιώκει να μειώσει κατά 50% το κόστος επισκευής των ζημιών! Να υπενθυμίσουμε πως ο πραγματογνώμονας είχε μεταβεί στα συνεργεία και φανοποιεία και είχε εγκρίνει τα ποσά των αποζημιώσεων.

Η αγορά πλέον αυτό-προστατεύεται και μέσω του Διαδικτύου γίνεται ευρέως γνωστό σε όλα τα φανοποιεία ποιες μικρές ασφαλιστικές δεν πληρώνουν με αποτέλεσμα να μην δέχεται κανείς να επισκευάσει τις ζημιές τους αναλαμβάνοντας την είσπραξη των χρημάτων αντί των πελατών.

Με αυτό τον τρόπο οι πελάτες των μικρών και φθηνών ασφαλιστικών είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις όπως να πληρώσουν μόνοι τους τις ζημιές και στη συνέχεια να περιμένουν πολλούς μήνες να εισπράξουν τα χρήματά τους…

[newsauto.gr]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; - video

24/10/25 9:12 πμ

Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; – video

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

24/10/25 9:04 πμ

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός - video

24/10/25 8:57 πμ

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός – video

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα... Πατσά!

24/10/25 8:45 πμ

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πατσά!

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

24/10/25 8:38 πμ

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

Ενημέρωση για τη Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

24/10/25 8:23 πμ

Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

24/10/25 12:16 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

23/10/25 10:53 μμ

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ