Advertisement
Τελευταία Νέα

Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις και παρασκήνιο και αποφασίστηκε να αποσυρθεί η υποψηφιότητά της

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίχθηκε η υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου και συγκεκριμένα η αποκάλυψη ότι λάμβανε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Advertisement

Η καταγγελία για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό ήρθε αρχικά από την εφημερίδα Φιλελεύθερος, η οποία σε σημερινό της ρεπορτάζ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Μυρσίνη Λοΐζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών.

 

Σε δηλώσεις νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κ. Λοΐζου θα δώσει τις εξηγήσεις που χρειάζονται.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η κόρη του Μάνου Λοΐζου καταδικάστηκε για την πράξη της από το Τριμελές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στις 28 Φεβρουαρίου 2017 σε δύο χρόνο φυλάκιση με αναστολή,

Το «Πρώτο Θέμα» που επικαλείται την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017, αναφέρει ότι «η Μυρσίνη Λοΐζου δεν δήλωσε τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» υποστηρίζει ότι στις 25 Ιανουαρίου 2019, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη και τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 14 Μαΐου, μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

 

Στην επιστολή παραίτησής της αναφέρει:

Advertisement
Babis

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος», καταλήγει η Μυρσίνη Λοΐζου.
[ethnos.gr]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα Αριστερά: Σιωπή από την κυβέρνηση για τα 2,5 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

06/08/25 12:44 πμ

Νέα Αριστερά: Σιωπή από την κυβέρνηση για τα 2,5 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πονοκέφαλος το καλοκαίρι: Πού μπορεί να οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε για να τον προλάβετε

06/08/25 12:34 πμ

Πονοκέφαλος το καλοκαίρι: Πού μπορεί να οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε για να τον προλάβετε

Μαγικές εικόνες από την Ικαρία - Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες

06/08/25 12:21 πμ

Μαγικές εικόνες από την Ικαρία – Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες

Φινλανδία: Οι τάρανδοι θύματα του κύματος ζέστης

06/08/25 12:05 πμ

Φινλανδία: Οι τάρανδοι θύματα του κύματος ζέστης

Συναγερμός στις Αρχές: Εξαφάνιση 17χρονου από τη Νέα Ιωνία

05/08/25 11:58 μμ

Συναγερμός στις Αρχές: Εξαφάνιση 17χρονου από τη Νέα Ιωνία

Εορτολόγιο- Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Αυγούστου

05/08/25 11:58 μμ

Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Αυγούστου

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

05/08/25 11:55 μμ

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

Γάζα: Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ

05/08/25 11:50 μμ

Γάζα: Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ

Υπουργείο Μεταφορών: Στο στόχαστρο η εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό Θεσσαλονίκης

05/08/25 11:50 μμ

Υπουργείο Μεταφορών: Στο στόχαστρο η εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Κάντας: Ποιος ήταν ο 33χρονος αλπινιστής που σκοτώθηκε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

05/08/25 11:42 μμ

Δημήτρης Κάντας: Ποιος ήταν ο 33χρονος αλπινιστής που σκοτώθηκε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

4 απίθανες οικιακές χρήσεις για το ψωμί

05/08/25 11:31 μμ

4 απίθανες οικιακές χρήσεις για το ψωμί

12 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε Ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο

05/08/25 11:27 μμ

12 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο