Κάτι «όψιμοι» Μακεδονομάχοι να σταματήσουν τώρα την οικειοποίηση του αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας μας στην δίκη των Σερρών   Πριν 10 ημέρες στο Πρωτοδικείο Σερρών, διεξήχθη μια ιστορική ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Κάτι «όψιμοι» Μακεδονομάχοι να σταματήσουν τώρα την οικειοποίηση του αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας μας στην δίκη των Σερρών

 

Πριν 10 ημέρες στο Πρωτοδικείο Σερρών, διεξήχθη μια ιστορική δίκη, κατά των αλυτρωτικών διεκδικήσεων από μια ισχνή μειοψηφία συμπολιτών μας μετά την συμφωνία των Πρεσπών.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι, η συμφωνία επικυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με 153 ψήφους. Από το Σύνταγμα, από το Διεθνές Δίκαιο, μια συμφωνία που επικυρώθηκε με 153 ψήφους, με άλλους τόσους ψήφους μπορεί να καταργηθεί. Δεχόμενοι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια κακή συμφωνία (την ξεπούλησε), τι σταματάει την ΝΔ να δηλώσει ότι αν γίνει Κυβέρνηση θα την κατάργηση με 153 ψήφους στην Βουλή!! Τι θέση είναι αυτή που κάθε στιγμή δηλώνει ότι θα σεβαστεί την συμφωνία! Αν την σεβαστεί, δεν αλλάζει την ροή της ιστορίας ας μη γελιόμαστε.

Και ενώ η ΝΔ δηλώνει πως θα την σεβαστεί, οι υποψήφιοι Βουλευτές της, κ. Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υποψήφιος περιφ. Σύμβουλος στις Σέρρες κ. Σπυρόπουλος κλπ προβάλλονται-ακούγονται μέσω την εκπομπή του κ. Αυτιά στο ΣΚΑΙ, ότι, στην παραπάνω Δίκη των Σερρών, συνέβαλαν-συμμετείχαν (δεν κατάλαβα με ποιον τρόπο) στην υπεράσπιση των ισχυρισμών μας, (με μια απλή αναφορά μόνο στους πρωτεργάτες που είναι η Εισαγγελία Σερρών και ο Δ. Σ. Σερρών).

Να Βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και αυτή είναι η εξής: Την ουσιαστική μάχη της δίκης την έδωσε η Εισαγγελία Σερρών και ο Δ. Σ. Σερρών. Αυτοί στάθηκαν στο ύψος τους δίχως πολιτικές βλέψεις, πάθη κλπ, Με καθαρή άποψη, με δυνατούς ισχυρισμούς, με μόνο γνώμονα το συμφέρον της χώρας και το δίκαιο. Όλα τα υπόλοιπα είναι για το «θεαθήναι», από ανθρώπους που είναι βουλευτές, περιφερειάρχες, υποψήφιοι κλπ, που ειδικά στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν έκαναν το παραμικρό για την ανάπτυξη, που είμαστε τελευταίοι στην Ανάπτυξη. Απέτυχαν στην ανάπτυξη και σε πολλά άλλα, και το μόνο που τους έμεινε είναι το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών που τελικά ως κόμμα δηλώνουν πως θα την τηρήσουν. Καταλαβαίνουν την αντίφαση.

Δεν μας λένε και τα επιτεύγματα τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!! Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Μπορούν να δώσουν μια απάντηση γιατί είμαστε τελευταίοι στην ανάπτυξη και ποιο φτωχοί στην Ελλάδα!! Αναρωτιέμαι, που νομίζουν πως απευθύνονται!! Σε ιθαγενείς!!

Δεν βάζουν τα κεφάλια τους κάτω, (ως εξουσία που είναι) να φέρουν ανάπτυξη, να βοηθηθούν οι Έλληνες που υποφέρουν και ας αφήσουν τις υποκρισίες. Άλλως να δηλώσουν ευθέως πως θα αγωνιστούν για την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών με όρκο την τιμή τους!! Στην πράξη, όχι στα λόγια.

Advertisement
ktimatologio

Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω και να υπερασπιστώ τους αφανίσεις συναδέλφους μου που με ανιδιοτέλεια έδωσαν την ψυχή τους για την δίκη αυτή.

Γιάντσιος Ιωάννης

 

Δικηγόρος Σερρών


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ Γιάννης Σπυριδάκης

16/03/26 12:54 μμ

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Χειρουργικής Παίδων ΑΠΘ Γιάννης Σπυριδάκης

Λόγω αναγκαίων εργασιών για την επισκευή βλάβης σε δευτερεύον δίκτυο ύδρευσης στην οδό Οδυσσέως, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 17 Μαρτίου 2026

16/03/26 12:44 μμ

Διακοπή νερού αύριο Τρίτη σε περιοχές των Σερρών λόγω βλάβης στο δίκτυο

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 84χρονος με ποινή ισόβιας κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών

16/03/26 12:38 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 84χρονος με ποινή ισόβιας κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των Όσκαρ 2026

16/03/26 12:38 μμ

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των Όσκαρ 2026

Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι

16/03/26 11:21 πμ

Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι

Στη Βουλγαρία για φθηνότερη βενζίνη οι Σερραίοι– Μεγάλη η διαφορά στις τιμές

16/03/26 11:11 πμ

Στη Βουλγαρία για φθηνότερη βενζίνη οι Σερραίοι– Μεγάλη διαφορά στις τιμές

Αξιοσημείωτη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών για μία ακόμη χρονιά στην FOODEXPO 2026

16/03/26 11:02 πμ

Αξιοσημείωτη η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών για μία ακόμη χρονιά στην FOODEXPO 2026

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών

16/03/26 10:32 πμ

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών

Καβάλα: Η ΑΜΘ στο επίκεντρο της μεσογειακής συνεργασίας για την κλιματική ανθεκτικότητα

16/03/26 10:56 πμ

Καβάλα: Η ΑΜΘ στο επίκεντρο της μεσογειακής συνεργασίας για την κλιματική ανθεκτικότητα

Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: Σημαντικός ο αριθμός σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων που προκρίθηκαν στο β' γύρο

16/03/26 10:53 πμ

Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: Σημαντικός ο αριθμός σοσιαλιστών και ρεπουμπλικάνων που προκρίθηκαν στο β’ γύρο

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

16/03/26 10:34 πμ

Νοσοκομείο Σερρών: Ηλεκτρονική πρόσβαση σε απεικονιστικές εξετάσεις μέσω Εθνικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο AUTh Radio

16/03/26 10:44 πμ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο AUTh Radio