15.8 C
Serres

Βραδιά γεμάτη μουσικά χρώματα από τον Ορφέα Σερρών για τα 114 χρόνια παρουσίας

Date:

Πολλά χειροκροτήματα και ενθουσιασμός από πλήθος κόσμου στην αίθουσα ΑΣΤΕΡΙΑ χαρακτήρισαν την έναρξη και το φινάλε της συναυλίας της Μικτής Χορωδίας του «Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ Σερρών» την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 υπό τον τίτλο «Σου Χρωστώ Κάποια Τραγούδια».

 

Το Πρόγραμμα της συναυλίας περιείχε διαλεγμένα τραγούδια από ό,τι καλύτερο διαθέτει το ελληνικό μουσικό στερέωμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 






Υψηλής ποιότητας μουσική μεγάλων και αγαπημένων Ελλήνων συνθετών όπως ο Μ. Θεοδωράκης, ο Μ. Χατζιδάκις, ο Σ. Ξαρχάκος, ο Γ. Χατζηνάσιος, ο Γ. Ζαμπέτας, ο Σ. Κουγιουμτζής, ο Η. Ανδριόπουλος, ο Γ. Σπανός κ.ά. και στίχοι διάσημων ποιητών – στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Μ. Ελευθερίου, ο. Λ. Παπαδόπουλος, ο Μ. Γκανάς κ.ά. πλημμύρισαν την αίθουσα με καλλιτεχνική αρτιότητα αλλά και ευαισθησία από σαράντα (40) χορωδούς και πενταμελή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Καλλία, στον οποίο ανήκει και η επεξεργασία πολλών τραγουδιών.

Οι μουσικοί της ορχήστρας: Δημήτρης Γεωργίου και Δημήτρης Χατζόπουλος στο μπουζούκι, Μιχάλης Μπουρέλος στην κιθάρα, Θανάσης Βήτος στο μπάσο και Χρήστος Καλλίας στο πιάνο.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του «Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ Σερρώ», κ. Χαράλαμπος Φώτογλου, αφού ευχαρίστησε το κοινό που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική διαδρομή του Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ Σερρών ο «Μακεδονομάχος», που φέτος συμπληρώνει 114 χρόνια από την ίδρυσή του.

 

Ο κ. Φώτογλου τόνισε τη σημαντική και πλούσια παρουσία τού Ομίλου στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα των Σερρών, δίνοντας έμφαση στο σκοπό της ίδρυσής του που ήταν ο συντονισμός και η διακίνηση του Μακεδονικού απελευθερωτικού αγώνα της Περιφέρειας και στη μεγάλη του συμβολή και συμμετοχή στον αγώνα αυτό.

Το βιογραφικό της χορωδίας, που διάβασε η κ. Μεντίζη, είναι πλούσιο από τη δράση της στην καλλιτεχνική ζωή και την αισθητική παιδεία, καθώς και από τη συμβολή της στην προβολή του ελληνικού τραγουδιού που επιτυγχάνεται με συμπράξεις με σπουδαίους καλλιτέχνες και συνθέτες και με συναυλίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

Η διαδρομή της χορωδίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ΟΡΦΕΑ · ήταν από τα πρώτα τμήματά του (ιδρύθηκε το 1905) που χρησιμοποιήθηκαν ως προκάλυμμα για τη διακίνηση όπλων, για τη δημιουργία Μακεδονομάχων αγωνιστών και για την εμψύχωση των Σερραίων πολιτών που υπέφεραν από τον τουρκικό ζυγό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορωδία θα ολοκληρώσει τη φετινή καλλιτεχνική της χρονιά με τη συμμετοχή σε χορωδιακό φεστιβάλ στην Κέρκυρα στις 22 Ιουνίου.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων επισήμων ο τ. Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και των επιχειρήσεων Bogart και Φροντιστήρια Παπαπαύλου.

 

 

ΠολιτισμόςΒραδιά γεμάτη μουσικά χρώματα από τον Ορφέα Σερρών για τα 114 χρόνια...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Πέντε ξεχωριστά έθιμα του Πάσχα την Μεγάλη εβδομάδα

Πανάρχαια έθιμα με ιδιαίτερη συμβολική σημασία αναβιώνουν το Πάσχα...

Σκιάθος: Σημείο αναφοράς το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Λίγα μόλις βήματα μακριά από το πολύβουο λιμάνι της...

Μελέτη του Θ. Βαφειάδη αποκαλύπτει το σπουδαίο αρχιτεκτονικό παρελθόν του Κιλκίς

Πριν από λίγες μέρες, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων νομού Κιλκίς...

Πενέλοπε Κρουζ, το πανέμορφο κορίτσι από τη Μαδρίτη που κατέκτησε το Χόλιγουντ και την καρδιά μας

Τη γνωρίσαμε κοριτσόπουλο, φέρνοντας έναν διαφορετικό φρέσκο αέρα με...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα