«Ένα μόνο μήνυμα σας φέρνω από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη χώρα και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Ένα μόνο μήνυμα σας φέρνω από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη χώρα και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά η ανατροπή έχει ήδη αρχίσει. Το βλέπω στο πλήθος και στο πάθος»,

 

είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (‘Α Προβλήτα).

 

Πρόσθεσε πως αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ότι γι’ αυτό κάποιοι δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη την κάλπη, καθώς «ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμη τη τελευταία του λέξη». Ο λαός θα αποφασίσει πώς και με ποιους θέλει να προχωρήσει την επόμενη 4ετία, τόνισε.

 

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι χρειάζονται αυτή τη νίκη οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι διανοούμενοι, όλοι εκείνοι που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο, όλοι οι μη προνομιούχοι. Αυτό διότι, σημείωσε, «μόνο λίγους μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μετά τις πρώτες ανάσες που πήραμε ελεύθεροι, θα ήταν αδιανόητο να επιτρέψουμε να μας βουλιάξουν πάλι στην ασφυξία του χτες, στο βυθό του ΔΝΤ, των μνημονίων και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού κατεστημένου που μας χρεοκόπησε και που τώρα ζητάει πίσω τα κλειδιά της χώρας».

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «αυτοί που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν το ταμείο και το παρέδωσαν άδειο, ζητάνε τώρα να αρπάξουν τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού, να πάρουν τα 35 δισ από τις θυσίες του λαού μας και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες».

Έθεσε το ερώτημα: «θα αφήσει ο ελληνικός λαός τους κόπους και τις θυσίες του σε αυτούς που τον οδήγησαν στη χρεοκοπία; Θα δώσει πίσω τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το ρημάξανε;», για να σχολιάζει ότι ο λαός έχει και μνήμη και κρίση και τώρα «θα πετύχει τη μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτές τις ώρες πάνω από τη χώρα πλανιέται ένα φάντασμα, «το φάντασμα όσων ευθύνονται για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της χώρας: Το πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας, οι βαρόνων της ενημέρωσης, και οι λόρδοι της διαπλοκής». Και τώρα, πρόσθεσε, «κουνούν το δάχτυλο σε μας».

Advertisement
ktimatologio

«Δεν μας συγχωρούν», είπε, ότι πετύχαμε εκεί που απέτυχαν αυτοί και βγάλαμε τελικά τη χώρα από τα μνημόνια και που αυτό το κάναμε φροντίζοντας τους αδύναμους, τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους, τους νέους, τους συνταξιούχους, δεν μας συγχωρούν γιατί φροντίσαμε τους πιο ευάλωτους», «δεν μας συγχωρούν γιατί τους χαλάσαμε τα σχέδια να μετατρέψουν τα μνημόνια σε καθεστώς, στο οποίο οι λίγοι θα ευημερούν στις πλάτες των πολλών» και «δεν μας συγχωρούν γιατί εμείς όλα αυτά τα πετύχαμε χωρίς να έχουμε γεννηθεί σε τζάκια».

«Για μας είναι έπαινος οι τοξικές επιθέσεις μεγάλων ΜΜΕ, με δεσμούς αίματος και χρήματος με τη Δεξιά είναι έπαινος η υποδοχή στη μάχη που αποφάσισα να δώσω στο ΣΚΑΪ αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ερχόταν σε ντιμπέιτ», σχολίασε, για να σημειώσει ότι «δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά».

«Ο λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει την παλινόρθωση, ο κόσμος της εργασίας δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιστροφή στην ανασφάλεια, και τη ζούγκλα», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες του σχετικά με την ανάπτυξη λέγοντας τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και τι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας παράλληλα βάρος στη σύγκριση για τα εργασιακά και τις εργασιακές συνθήκες, την ανεργία. Κατηγόρησε τη ΝΔ και σε σχέση με τις εξαγγελίες της για φοροελαφρύνσεις, είναι «αυτοί που ταπείνωσαν τη μεσαία τάξη, την παρέδωσαν στους δανειστές με την διαβεβαίωση ότι «έχει λίπος» και της στέρησαν ακόμα και τα στοιχειώδη».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «τάζουν αξιοπρεπείς συντάξεις, αυτοί που σφαγίασαν τις συντάξεις ρίχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς στην απόγνωση». «Που έχουν κάνει ήδη επαφές και συμφωνίες ενδεχομένως με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες, για να παραδώσουν στην ιδιωτική κερδοσκοπία τις επικουρικές συντάξεις, καταστρέφοντας το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, και καθιστώντας σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο συνταξιούχους όμηρους της αγοράς», πρόσθεσε. Αντίθετα, τόνισε, «είμαστε εμείς, που δώσαμε μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις, που πήγαμε κόντρα στο ρεύμα και ακυρώσαμε τις περικοπές, που παραχωρήσαμε μέρισμα στους συνταξιούχους, που θεσπίσαμε το μόνιμο δώρο Πάσχα γι’ αυτούς».

«Η μεσαία τάξη ήταν και είναι γί’ αυτούς το σύνηθες υποζύγιο, που πλήρώνει πάντα τα σπασμένα της κρίσης τους και που πάλι θα πληρώσει το μάρμαρο αν επιτρέψουμε σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, να επανέλθουν», είπε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεόδμητα ή υφιστάμενα - Η κρίσιμη επιλογή στα πολυτελή ακίνητα το 2026

05/03/26 12:20 μμ

Νεόδμητα ή υφιστάμενα – Η κρίσιμη επιλογή στα πολυτελή ακίνητα το 2026

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Μία τούρτα για τον Σαντάμ, μια «Νύφη» για τον Φρανκεστάιν και τρία ξεχωριστά animation

05/03/26 12:16 μμ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Μία τούρτα για τον Σαντάμ, μια «Νύφη» για τον Φρανκεστάιν και τρία ξεχωριστά animation

Δυναμική παρουσία του δήμου Σκιάθου στην τουριστική αγορά

05/03/26 12:10 μμ

Δυναμική παρουσία του δήμου Σκιάθου στην τουριστική αγορά

Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2026

05/03/26 10:49 πμ

Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2026

Όμιλος ΔΕΗ και METLEN Energy & Metals συμπράττουν για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης έως 1.500MW σε τρεις χώρες

05/03/26 10:37 πμ

Όμιλος ΔΕΗ και METLEN Energy & Metals συμπράττουν για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης έως 1.500MW σε τρεις χώρες

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης ψησταριάς συνελήφθη για ρευματοκλοπή

05/03/26 9:16 πμ

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης ψησταριάς συνελήφθη για ρευματοκλοπή

Ασπροβάλτα: Εγκατέλειψε δύο κουτάβια – Δικογραφία και πρόστιμα ύψους άνω των 65.000 ευρώ σε 62χρονο

05/03/26 9:11 πμ

Ασπροβάλτα: Εγκατέλειψε δύο κουτάβια – Δικογραφία και πρόστιμα ύψους άνω των 65.000 ευρώ σε 62χρονο

μεσολιθικό αγγείο που αναλύθηκε στη μελέτη. Credit: Lara González Carretero

05/03/26 9:05 πμ

Αρχαιολογία: Οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ευρώπης είχαν εκπληκτικά πολύπλοκες κουζίνες

Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική αγορά καλλυντικών

05/03/26 8:58 πμ

Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική αγορά καλλυντικών

Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα -24ωρη απεργία των ναυτικών για τη Μέση Ανατολή

05/03/26 8:37 πμ

Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα – 24ωρη απεργία των ναυτικών για τη Μέση Ανατολή

Στη θλίψη βυθίστηκε η Θάσος από τον πρόωρο θάνατο μαθητή

05/03/26 8:32 πμ

Στη θλίψη βυθίστηκε η Θάσος από τον πρόωρο θάνατο μαθητή

Ιταλία: Ο Μιχαήλ Άγγελος είχε κρύψει πολλά έργα του σε ένα μυστικό δωμάτιο, σύμφωνα με μια ερευνήτρια

05/03/26 8:22 πμ

Ιταλία: Ο Μιχαήλ Άγγελος είχε κρύψει πολλά έργα του σε ένα μυστικό δωμάτιο, σύμφωνα με μια ερευνήτρια