Τον θάνατο εν ώρα εργασίας από θερμοπληξία εργαζόμενου στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας καταγγέλλουν οι διοικήσεις του Σωματείου καθαριστών – καθαριστριών Πειραιά και του Συνδικάτου καθαριστών – καθαριστριών Αττικής ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τον θάνατο εν ώρα εργασίας από θερμοπληξία εργαζόμενου στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας καταγγέλλουν οι διοικήσεις του Σωματείου καθαριστών – καθαριστριών Πειραιά και του Συνδικάτου καθαριστών – καθαριστριών Αττικής και περιχώρων.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση-καταγγελία, το τραγικό τραγικό περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, ενώ ο εν λόγω εργαζόμενος καθάριζε τους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου σε συνθήκες καύσωνα.

 

«Πρόκειται για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στο βωμό της κερδοφορίας εργολάβων – δουλεμπόρων, που δρουν ανενόχλητοι σε όλους τους χώρους δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι η ραγδαία αύξηση των θανάτων στον κλάδο της καθαριότητας τα τελευταία χρόνια δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός όπως θέλουν να το παρουσιάζουν εργοδότες και κυβερνήσεις αλλά είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, της ανασφάλειας, της απληρωσιάς, της έλλειψης ατομικών μέσων Υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας», καταγγέλλουν τα σωματεία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι διοικήσεις του Σωματείου καθαριστών – καθαριστριών Πειραιά και του Συνδικάτου καθαριστών – καθαριστριών Αττικής και περιχώρων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Ρ.Π. που βρήκε τραγικό θάνατο από θερμοπληξία κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο ΓΝΑ την περασμένη Πέμπτη 11/7/2019, καθαρίζοντας εξωτερικούς χώρους σε συνθήκες καύσωνα.

Πρόκειται για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στο βωμό της κερδοφορίας εργολάβων – δουλεμπόρων, που δρουν ανενόχλητοι σε όλους τους χώρους δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι η ραγδαία αύξηση των θανάτων στον κλάδο της καθαριότητας τα τελευταία χρόνια δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός όπως θέλουν να το παρουσιάζουν εργοδότες και κυβερνήσεις αλλά είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, της ανασφάλειας, της απληρωσιάς, της έλλειψης ατομικών μέσων Υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Η εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των εργολάβων που βλέπουν ως κόστος την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

Τα τελευταία χρόνια, ακόμα και μέσα στην κρίση μεγαλοεργολαβικές εταιρείες γιγαντώθηκαν, τα κέρδη τους πολλαπλασιάστηκαν, αλλά για τους εργαζόμενους οι συνθήκες εργασίας έγιναν χειρότερες. Επιβεβαιώνεται καθημερινά με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η ανάπτυξη θα έρθει πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση.

Στην καθαριότητα των νοσοκομείων την ίδια ώρα που οι εργολάβοι εισπράττουν εκατομμύρια από δημόσια έργα εσύ μένεις απλήρωτος για μήνες, ενώ καλύπτεις πάγιες ανάγκες, αγωνιάς για την ανανέωση της σύμβασης σου κάθε ένα ή δύο χρόνια. Αυτή η κατάσταση είναι φανερό πλέον πως δεν πρόκειται να αλλάξει από μόνη της, θέλει τη δική σου συμμετοχή στους αγώνες, στο δυνάμωμα και τη μαζικοποίηση των σωματείων μας, ώστε να την ανατρέψουμε.

Advertisement
Babis

Όχι άλλοι νεκροί συνάδελφοι στο βωμό της κερδοφορίας της εργοδοσίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο σωματείων στηρίζουμε την απόφαση που πήραν οι συνάδελφοι στη συνέλευση τους να προχωρήσουν την Πέμπτη 18 Ιούλη σε στάση εργασίας, 11 π.μ. – 1 μ.μ. καταγγέλλοντας τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου τους και διεκδικώντας:

Άμεση λήψη μέτρων Υγείας και ασφάλειας που να εξασφαλίζουν να γυρίζουμε ζωντανοί και υγιείς στις οικογένειές μας.

Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας.

Άμεση υπογραφή σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εργοδότη το ίδιο το νοσοκομείο».

topontiki


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

01/02/26 9:07 μμ

Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το "Ferto" »

01/02/26 8:56 μμ

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το “Ferto” »

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο