ΤΟ ΠΗΡΑΝ τελικά το πολυπόθητο ρεκόρ Γκίνες το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας. Το γεγονός, είναι ότι τον περασμένο Απρίλιο, οι 418 μαθητές των δύο παραπάνω δημοτικών σχολείων ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

ΤΟ ΠΗΡΑΝ τελικά το πολυπόθητο ρεκόρ Γκίνες το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας. Το γεγονός, είναι ότι τον περασμένο Απρίλιο, οι 418 μαθητές των δύο παραπάνω δημοτικών σχολείων της πόλης,

 

έπαιξαν ταυτόχρονα το γνωστό παιχνίδι «Γκρινιάρης» και ολοκλήρωσαν τις παρτίδες τους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Και αυτό τελικά, έγινε δεκτό από την αρμόδια επιτροπή του Γκίνες που ελέγχει τα ρεκόρ.

 

Αναλυτικότερα, το ρεκόρ Γκίνες, απέδωσε τελικά τα εύσημα και κατέγραψε το γεγονός αυτό και επίσημα, με μια σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, ανακηρύσσονται ως παγκόσμιοι κάτοχοι του ρεκόρ Γκίνες για την ταυτόχρονη διεξαγωγή του γνωστού παιχνιδιού «Γκρινιάρης», (Ludo είναι η διεθνής ορολογία του), από 418 μαθητές δημοτικού σχολείου.

Το γεγονός και μόνο αυτό, καθιστά τα δύο σχολεία πρωτοποριακά σε όλη την Ελλάδα, καθώς δεν έχει αναφερθεί παρόμοια τέτοια διοργάνωση, αλλά και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα καθιστά πρώτα ανάμεσα σε παγκόσμιες άλλες επιτυχίες σχολείων.

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες με την κα. Όλγα Γεωργιάδου, η οποία είχε αναλάβει την επαφή με την επιτροπή του Γκίνες λόγω της αγγλικής γλώσσας στην οποία γίνεται η συνεργασία, η οποία μας ενημέρωσε ότι, η όλη διαδικασία διεξήχθη ομαλά και χωρίς προβλήματα και ότι πλέον τα δύο σχολεία και οι 418 μαθητές, είναι κάτοχοι του ρεκόρ, παίζοντας ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο το παιχνίδι «Γκρινιάρης». Όπως η ίδια μας είπε, τέτοιο ρεκόρ από μαθητές στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Αντίστοιχα ρεκόρ με άλλα παιχνίδια από διάφορες άλλες ομάδες στην Ελλάδα υπάρχουν, όχι όμως από σχολεία στην Ελλάδα.

 

Το παιχνίδι

Τελικά, το ρεκόρ Γκίνες, απάντησε την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, με μια προσωρινή αποστολή ενός εγγράφου, μέσω του οποίου ανακοινώνεται ότι τα δύο Δημοτικά Σχολεία της Δράμας, το 1ο και το 2ο, είναι κάτοχοι του ρεκόρ Γκίνες για τη συγκεκριμένη δράση.

Advertisement
Babis

Ειδικότερα, μετά από μία επίπονη και σχολαστική διαδικασία ελέγχου περίπου τριών μηνών, από πλευράς των εκπροσώπων του Γκίνες, του οπτικοακουστικού υλικού που απεστάλη από τα δύο σχολεία της πόλης αναφορικά με τη διεξαγωγή του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Γκρινιάρης», τελικώς διαπιστώθηκε πως πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές για την απονομή του ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάρριψη του ρεκόρ Guinness αφορούσε την ταυτόχρονη μαζική συμμετοχή 418 μαθητών σε ομάδες των τεσσάρων παιχτών, του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας και την επιτυχή ολοκλήρωση μίας παρτίδας του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Γκρινιάρης» (Ludo στη διεθνή ορολογία) στον προαύλιο χώρο των δύο σχολικών μονάδων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εν λόγω δράση εντάσσεται στα καινοτόμα προγράμματα που εκπονούν οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του «ανοίγματος» του σχολείου προς την ευρύτερη κοινωνία.

Πέρα από τη χαρά της συμμετοχής των παιδιών σε μια ομαδική προσπάθεια κατάκτησης ενός συλλογικού στόχου, απώτερη επιδίωξη του παιδαγωγικού εγχειρήματος αποτέλεσε η καλλιέργεια των αρχών της συνεργατικότητας, της δημοκρατικότητας και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών των δύο σχολικών μονάδων. Τα παιδιά των δύο σχολείων, επίσης, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μία εγγύτητα ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων, καθώς και να γνωρίσουν την αξία των παραδοσιακών επιτραπέζιων παιχνιδιών σε αντιδιαστολή με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Πάντως, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες από τα δύο σχολεία, στη διοργάνωση συμμετείχαν και δύο τμήματα από το 3ο και 7ο Δημοτικό σχολείο Δράμας, οι μαθητές των οποίων θα ενημερωθούν για την κατάκτηση του ρεκόρ, ενώ θα παραλάβουν τα ανάλογα πιστοποιητικά βράβευσης σε μια ειδική εκδήλωση / γιορτή, που θα γίνει στην αυλή των δύο σχολικών μονάδων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Η Κυριακή Νεφέλη Μαλαμάκη αγορεύτηκε επίκουρη καθηγήτρια στο ΑΠΘ

11/01/26 11:47 πμ

Σέρρες: Η Κυριακή Νεφέλη Μαλαμάκη αγορεύτηκε επίκουρη καθηγήτρια στο ΑΠΘ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση με δημοσιογράφους του νομού Σερρών

11/01/26 10:23 πμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Πρωτοχρονιάτικη συνάντηση με δημοσιογράφους του νομού Σερρών

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ελλάδα: Ρέματα υπό πίεση και η ανάγκη για πρόγνωση και ανθεκτικότητα

11/01/26 9:58 πμ

Πλημμυρικά φαινόμενα στην Ελλάδα: Ρέματα υπό πίεση και η ανάγκη για πρόγνωση και ανθεκτικότητα

Ηλεκτρική ενέργεια: εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια

11/01/26 9:53 πμ

Ηλεκτρική ενέργεια: εντείνεται η στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια

Θεσσαλονίκη: Αποστολή… νοσταλγία - Ο «συλλεκτικός» Τζέιμς Μποντ συναντά τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής στη «Vintage Toys»

11/01/26 9:49 πμ

Θεσσαλονίκη: Αποστολή… νοσταλγία – Ο «συλλεκτικός» Τζέιμς Μποντ συναντά τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής στη «Vintage Toys»

Λέξεις που χάθηκαν, επαγγέλματα που έζησαν μέσα από το βιβλίο με 122 επαγγέλματα του περασμένου αιώνα στο Σουφλί

11/01/26 10:01 πμ

Λέξεις που χάθηκαν, επαγγέλματα που έζησαν μέσα από το βιβλίο με 122 επαγγέλματα του περασμένου αιώνα στο Σουφλί

Ο Μαδούρο διεμήνυσε από τη φυλακή ότι "είναι καλά"

11/01/26 9:27 πμ

Ο Μαδούρο διεμήνυσε από τη φυλακή ότι “είναι καλά”

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Στόχος τζίρου άνω των 6 δισ. ευρώ 

11/01/26 9:19 πμ

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Στόχος τζίρου άνω των 6 δισ. ευρώ 

Γαλλία: 3 σκιέρ βρήκαν τον θάνατο όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

11/01/26 9:11 πμ

Γαλλία: 3 σκιέρ βρήκαν τον θάνατο όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

Σέλεϊ Γουίντερς: Η μεγάλη ηθοποιός, παράδειγμα ανθεκτικότητας, θάρρους και ερωτικής τόλμης

11/01/26 9:06 πμ

Σέλεϊ Γουίντερς: Η μεγάλη ηθοποιός, παράδειγμα ανθεκτικότητας, θάρρους και ερωτικής τόλμης

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στις Σέρρες

11/01/26 10:30 πμ

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στις Σέρρες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Ιανουαρίου

10/01/26 10:26 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Ιανουαρίου