Γιατί η Ντόρα δεν προτάθηκε ούτε για επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας
Date:
Μια θέση από την οποία η πρώην υπουργός θα μπορούσε ασφαλώς να προσφέρει πάρα πολλά και στη χώρα και στον κοινοβουλευτικό βίο, αλλά και στη συνεννόηση του πολιτικού συστήματος σε υψηλά στάνταρς.
Μπορεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα, να αφήσει εκτός των ανώτερων πολιτειακών και κυβερνητικών θέσεων συγγενικά πρόσωπα να χαιρετίστηκε ως ένα “χτύπημα κατά της οικογενειοκρατίας”, υπήρξε όμως άδικη τουλάχιστον έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η πρώην υπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, ως αδελφή του, δεν μπορούσε να γίνει μέλος της κυβέρνησης, Πρόεδρος της Βουλής, ενώ δεν μπορεί να προταθεί και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν και κατά κοινή παραδοχή αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πολιτικό μέγεθος, τόσο για τη “γαλάζια” παράταξη, όσον -πλέον- και για τη χώρα.
Πολλοί, πάντως, το τελευταίο διάστημα αναρωτιούνται γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη δεν προτάθηκε από το κόμμα της ούτε για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, καθώς προτιμήθηκε ο Θεσσαλονικιός (λόγω και της μη εκπροσώπησης ουσιαστικά των βουλευτών της συμπρωτεύουσας στο κυβερνητικό σχήμα) Κώστας Γκιουλέκας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, επίσης, είναι αλήθεια πως -χωρίς να υποτιμάται καθόλου ο ρόλος του Κώστα Γκιουλέκα- θα μπορούσε να ήταν μια άριστη Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, που θα διασφάλιζε, μάλιστα, ευρύτερες συναινέσεις, ακόμα (πιθανότατα) και ως προς την εκλογή της.
Υ.Γ.1 : Με εξαίρεση ίσως τον Βασίλη Οικονόμου, που “γκρίνιαζε” πολύ τελευταία που δεν έγινε μέλος της κυβέρνησης, οι υπόλοιποι επικεφαλής των Επιτροπών της Βουλής είναι “καραμανλικοί”! Χαρακτηριστικό -και αυτό- του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού.