Πέπλο μυστηρίου καλύπτει, προς το παρόν, την ανεξήγητη εξαφάνιση του 60χρονου Ινδού δισεκατομμυριούχου V. G. Siddhartha, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καφέ Coffee Day καθώς και άλλων επιχειρήσεων.   Ο Ινδός, του ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει, προς το παρόν, την ανεξήγητη εξαφάνιση του 60χρονου Ινδού δισεκατομμυριούχου V. G. Siddhartha, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καφέ Coffee Day καθώς και άλλων επιχειρήσεων.

 

Ο Ινδός, του οποίου η οικογένεια δραστηριοποιείται στην παραγωγή του καφέ περισσότερα από 130 χρόνια, αγνοείται από την Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα) και οι φόβοι για την ζωή του μεγαλώνουν καθώς δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

 

Ο Siddhartha, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία, εθεάθη για τελευταία φορά να περπατά σε γέφυρα κοντά στην παράκτια πόλη Μανγκαλόρ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ και ο οδηγός του ειδοποίησε τις Αρχές. Δύτες της αστυνομίας με την βοήθεια ντόπιων ψαράδων ερεύνησαν τον ποταμό Nethravathi ενώ αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης επισκέφθηκαν την οικία του επιχειρηματία για να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του.

Το βράδυ της Δευτέρας ο μεγιστάνας, που διαμένει στο Μπενγκαλόρ, 350 χιλιόμετρα απόσταση από το Μανγκαλόρ, είπε στους οικείους του πως θα πήγαινε σε προάστιο κοντά σε λόφο της πόλης, όμως ζήτησε από τον οδηγό του να σταματήσει κοντά σε γέφυρα καθ’ οδόν προς το Μανγκαλόρ και βγήκε για να περπατήσει παίρνοντας μαζί και το κινητό του.

Ο Ινδός μεγιστάνας είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πράσινου καφέ στον κόσμο

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος ίδρυσε την αλυσίδα καφέ Coffee Day το 1996 ενώ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους καφέ στον κόσμο καθώς έχει στην ιδιοκτησία του την μεγαλύτερη φυτεία καφέ στην Ασία. Επίσης, η εταιρεία του Amalgamated Bean Coffee Trading Company, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξαγωγής πράσινου καφέ στον κόσμο.

Η αλυσίδα Coffee Day διαθέτει περισσότερα από 1.700 καταστήματα σε Ινδία, Μαλαισία, Αίγυπτο, Τσεχία και Αυστρία. Ο γάμος του με την κόρη πρώην υπουργού της πολιτείας Καρνατάκα ανέδειξε τον 60χρονο άνδρα σε έναν επιχειρηματία με τις καλύτερες διασυνδέσεις στην Ινδία.

Ξαφνικοί φορολογικοί έλεγχοι σε όλες τις εταιρείες του το 2017

Advertisement
Babis

Η αυτοκρατορία του Ινδού μεγιστάνα κλονίστηκε όταν το 2017 έγιναν ξαφνικοί φορολογικοί έλεγχοι στα γραφεία των εταιρειών του σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο ο επιχειρηματίας βρισκόταν πρόσφατα σε συζητήσεις με την Coca Cola για να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος μετοχών των επιχειρήσεων του.

Η επιστολή που άφησε στους μετόχους της εταιρείας του

Όπως έχει γίνει γνωστό ο 60χρονος πριν εξαφανιστεί άφησε μια επιστολή για τους μετόχους της εταιρείας του στην οποία αναφέρει: «Αισθάνομαι πολύ λυπημένος που έχω απογοητεύσει όλους τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Πάλεψα για μεγάλο διάστημα, αλλά σήμερα εγκαταλείπω, καθώς δεν μπόρεσα να αντέξω άλλη πίεση από συνεργάτη που με πίεζε να επαναγοράσω μετοχές».

Την Τρίτη οι μετοχές της Coffee Day Enterprises έπεσαν 20% στο χρηματιστήριο της Μουμπάι, παρόλο, που η εταιρεία λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του ιδιοκτήτη διαβεβαίωνε πως θα συνεχίσει την λειτουργία της, παρά την απουσία του επιχειρηματία.

 

aftodioikisi


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα