Αλ. Κούγιας για αποφυλάκιση καθηγητή «φακελάκη»: «Εχει καταργηθεί εντελώς το τεκμήριο αθωότητας»

Παρέμβαση για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε στα ΜΜΕ η αποφυλάκιση του καθηγητή των ΤΕΙ Σερρών (αποκαλούμενου καθηγητή «φακελάκη») έκανε ο Αλ. Κούγιας :

 

«Είμαι αναγκασμένος να κάνω αυτήν τη δήλωση, γιατί δεν περίμενα όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπου αναφέρθηκε μόνο η είδηση της αποφυλακίσεως,

 

να αντιμετωπίζουν ένα καθηγητή πανεπιστήμιου με τρία διδακτορικά από τρία διαφορετικά διεθνή πανεπιστήμια, έναν οικογενειάρχη με εξαιρετικά παιδιά, επιστήμονες και ιδιοκτήτη ενός εκ των μεγαλύτερων λογιστικών γραφείων της Θεσσαλονίκης, σαν να είναι ήδη καταδικασμένος και μάλιστα με αμετάκλητη απόφαση.

Στη χώρα μας έχει καταργηθεί εντελώς το τεκμήριο αθωότητας για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη και ισχύει μόνο όταν είναι κατηγορούμενος ένας πολιτικός, με κύριους βέβαια υποστηρικτές, τους συναδέλφους του βουλευτές και αρχηγούς κομμάτων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που πρόσκεινται φιλικά προς το κόμμα που ανήκει και αναλαμβάνουν την υπεράσπισή του.


Babis


Νεαρές και νεαροί ανακρίτριες και ανακριτές και νεαρές και νεαροί εισαγγελείς τρομοκρατημένοι από την αρνητική δημοσιότητα κρατούν προσωρινά καθημερινά χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις εκατοντάδες έλληνες πολίτες και όταν με την πάροδο του χρόνου έρχονται τα δικαστικά συμβούλια ή τα δικαστήρια και απαλλάσσουν αυτούς τους ανθρώπους, που άδικα κρατήθηκαν προσωρινά, κανείς δεν ασχολείται, γιατί στη χώρα μας πουλάει μόνο η αρνητική είδηση.

Δεν γνωρίζω, εάν τελικώς θα απαλλαγεί ο κύριος καθηγητής, γιατί εμείς οι δικηγόροι ούτε καταδικάζουμε ούτε απαλλάσσουμε, το μόνο που κάνουμε είναι να βοηθούμε τα δικαστήρια να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις, αλλά σκέπτομαι τη στιγμή που κάποιος, αφού καταστράφηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αθωώνεται και θέλει να στραφεί εναντίον τους και να αποζημιωθεί.

Παρακαλώ όλους τους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση να διαβάσουν την τεράστια δικογραφία και μετά ας καταγράψουν την άποψή τους και ας είναι καταδικαστική».

 

dikastiko

ΕλλάδαΑλ. Κούγιας για αποφυλάκιση καθηγητή «φακελάκη»: «Εχει καταργηθεί εντελώς το τεκμήριο αθωότητας»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φεστιβάλ και συναυλίες χωρίς πλαστικά ποτήρια και με κάδους κομποστοποίησης για τα αποφάγια

Χιλιάδες πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, αποτσίγαρα και αποφάγια «αφήνουν»...

Σέρρες: Βούλγαροι αγοράζουν ακίνητα και οικόπεδα στα Νέα Κερδύλια – Video

Βούλγαροι αγοράζουν ακίνητα και οικόπεδα στα Κερδύλια Σερρών, καθώς...

Τι σημαίνει η φράση «Ήγγικεν η ώρα» και από πού προέρχεται

Μάθε πώς βγήκε η φράση «Ήγγικεν η ώρα» Πολλές φορές...

«Επίδομα Ενοικίου» ή εμπαιγμός; – Οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο για τις κυβερνητικές εξαγγελίες

Στέγαση με ψίχουλα: Η κυβέρνηση απαντά στην κρίση με...

Τελευταία Νέα