Στις δικαστικές αίθουσες έχασε την θέση του δημάρχου ο Μιχάλης Κοκολάκης, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του ως νέος δήμαρχος Γόρτυνας.   Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή την ένσταση ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στις δικαστικές αίθουσες έχασε την θέση του δημάρχου ο Μιχάλης Κοκολάκης, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του ως νέος δήμαρχος Γόρτυνας.

 

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή την ένσταση του σημερινού δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη, κατά του Μ.Κοκολάκη, με αποτέλεσμα να σημειώνεται η ανατροπή στο δήμο, στο … και πέντε.

 

Πιο συγκεκριμένα έγινε αποδεκτό το ότι ο κ.Κοκολάκης είχε ενεργή σύμβαση ως εργολάβος με το δήμο Γόρτυνας, κι ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο κ. Κοκολάκης είχε συνεργαστεί ως εργολάβος το 2006 και είχε ενεργές συμβάσεις με τον δήμο ύψους 60.000 ευρώ.

Πλέον, ο νέος δήμαρχος θα προκύψει από την παράταξη του Μ.Κοκολάκη («Μεγάλη Γόρτυνα»), με την διαδικασία να κινείται από τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο., ενώ ο… παραλίγο δήμαρχος δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια και, όπως ανακοίνωσε, θα προσφύγει στο ΣτΕ.

«Μεγάλη Γόρτυνα»: Θα συνεχίσουμε την πορεία μας

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην παράταξη «Μεγάλη Γόρτυνα» είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την δημοσιοποίησης της δικαστικής απόφαση. Με αυτή ασκεί κριτική στον νυν δήμαρχο και προσθέτει ότι «θα συνεχίσει την πορεία της, ώστε με σκληρή δουλειά, διαφάνεια, ενότητα και διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες, να αλλάξει η εικόνα του δήμου μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την βούληση των πολιτών της Γόρτυνας, που εκφράστηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο – με ποσοστό που άγγιξε το 70% για την παράταξή μας – στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου. Με την απόφαση αυτή, το δικαστήριο, επί της ουσίας, ακυρώνει το εκλογικό αποτέλεσμα και στερεί από τους Γορτύνιους το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει την επόμενη τετραετία, έχοντας την ευθύνη της διοίκησης του δήμου μας.

Advertisement
Babis

Ο δήμος Γόρτυνας, των πολλών και σοβαρών προβλημάτων, μπαίνει για ακόμα μια φορά σε περιπέτειες, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητας και μικροψυχίας, αποφάσισε να στραφεί, επί της ουσίας, εναντίον τον ίδιων των δημοτών, περιφρονώντας την εντολή τους για αλλαγή σελίδας στον δήμο μας. Βάζοντας το «εγώ» πάνω από το «εμείς», επιλέγοντας να προτάξει προσωπικές αντιπαραθέσεις και ανούσιες διαφορές, ο κ. Σχοιναράκης θέτει τον δήμο Γόρτυνας σε μια κατάσταση πρωτοφανούς ομηρίας. Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών, στους οποίους οφείλει να απολογηθεί για τις απαράδεκτες ενέργειές του…

Πεποίθησή μας είναι ότι καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες, να νοθεύσει ή να καταργήσει την λαϊκή ετυμηγορία. Με σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και με την βεβαιότητα ότι, στο τέλος, η αλήθεια θα λάμψει, θα προσφύγουμε άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο μία από τις σημαντικότερες δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», θα συνεχίσει την πορεία της, ώστε με σκληρή δουλειά, διαφάνεια, ενότητα και διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες, να αλλάξει η εικόνα του δήμου μας. Γιατί το καλό του τόπου μας είναι πάνω από προσωπικές στρατηγικές, εγωισμούς και σκοπιμότητες, που ανήκουν, οριστικά στο χθες.

Το αποτέλεσμα των εκλογών

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες εκλογές ο Μ. Κοκολάκης είχε λάβει στον α΄γύρο 45,18% έναντι 27,22% του νυν δημάρχου Ν. Σχοιναράκη, ενώ στον β΄γύρο είχε κερδίσει με ποσοστό 68,5 έναντι 31,5%.

πηγή  aftodioikisi.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πορτοκαλί συναγερμός για επιδείνωση του καιρού - video

04/02/26 4:21 μμ

Πορτοκαλί συναγερμός για επιδείνωση του καιρού – video

Η κωμική όπερα «Viva la mamma!» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

04/02/26 4:17 μμ

Η κωμική όπερα «Viva la mamma!» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών - video

04/02/26 4:12 μμ

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών – video

Ν. Κεραμέως: Έχουμε την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας που υπερβαίνει τα κόμματα - Είναι η συμφωνία όλων των εθνικών κοινωνικών εταίρων

04/02/26 4:11 μμ

Ν. Κεραμέως: Έχουμε την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας που υπερβαίνει τα κόμματα – Είναι η συμφωνία όλων των εθνικών κοινωνικών εταίρων

Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου των Αθηνών, με νέες υποδομές και ψηφιακούς περιπάτους

04/02/26 4:04 μμ

Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου των Αθηνών, με νέες υποδομές και ψηφιακούς περιπάτους

Η Π.Ε. Σερρών δωρίζει όχημα 4Χ4 στην Πυροσβεστική - video

04/02/26 4:04 μμ

Η Αντιπεριφέρεια Σερρών δωρίζει όχημα 4Χ4 στην Πυροσβεστική – video

Δομή στο Κλειδί: Κρατούμενοι και αστυνομικοί σε καθημερινή ένταση

04/02/26 4:00 μμ

Δομή στο Κλειδί: Κρατούμενοι και αστυνομικοί σε καθημερινή ένταση – video

Μαθήτριες και μαθητές από το Halchiu Ρουμανίας επισκέφθηκαν τον Δήμο Σερρών

04/02/26 3:47 μμ

Μαθήτριες και μαθητές από το Halchiu Ρουμανίας επισκέφθηκαν τον Δήμο Σερρών

ΔΕΗ blue: 54 σημεία φόρτισης στα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

04/02/26 3:42 μμ

ΔΕΗ blue: 54 σημεία φόρτισης στα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας

Ευχές και χαμόγελα στην κοπή βασιλόπιτας του ΚΑΠΗ Δήμου Σερρών

04/02/26 3:37 μμ

Ευχές και χαμόγελα στην κοπή βασιλόπιτας του ΚΑΠΗ Δήμου Σερρών

Φυλάκιση 12 μηνών, με αναστολή, στην 57χρονη που δάγκωσε στο αφτί τον σύντροφό της και έκοψε κομμάτι

04/02/26 3:26 μμ

Φυλάκιση 12 μηνών, με αναστολή, στην 57χρονη που δάγκωσε στο αφτί τον σύντροφό της και έκοψε κομμάτι

Με μουσική, παραδοσιακά έθιμα και δράσεις για παιδιά η Αθηναϊκή Αποκριά

04/02/26 3:23 μμ

Με μουσική, παραδοσιακά έθιμα και δράσεις για παιδιά η Αθηναϊκή Αποκριά