19.4 C
Serres

Σχέδιο για παροχή θερμικής ενέργειας στο Δήμο Ηράκλειας Σερρών

Date:

Εγκρίθηκε από τον Δήμο Ηράκλειας Σερρών η οικονομοτεχνική μελέτη για τη διαχείριση του Γεωθερμικού Πεδίου Λιθοτόπου- Ηράκλειας.

 

Η ανωτέρω μελέτη, αποτελεί το εργαλείο για την αξιοποίηση του συνόλου του γεωθερμικού πεδίου Λιθοτόπου-Ηράκλειας με την κατασκευή των απαιτούμενων έργων υποδομής που θα επιτρέψουν την διανομή θερμικής ενέργειας για αγροτικές, αγροτουριστικές αλλά και αστικές χρήσεις.

Στον σχεδιασμό του δήμου, περιλαμβάνεται η αξιοποίηση των υφιστάμενων γεωτρήσεων που κατασκευάστηκαν από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), η ανόρυξη νέων γεωτρήσεων παραγωγής και επανεισαγωγής, η κατασκευή αντλιοστασίων και δικτύων διανομής με στόχο την διανομή θερμικής ενέργειας σε αγροτικές χρήσεις, θέρμανση δημοτικών αλλά και ιδιωτικών κτιρίων.





Σημειώνεται ότι το γεωθερμικό πεδίο Λιθοτόπου Ηράκλειας αναπτύσσεται στο βορειοδυτικό τμήμα της λεκάνης του Στρυμόνα ποταμού. Οι γεωλογικές-γεωθερμικές έρευνες ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και με την ολοκλήρωση της γεωτρητικής φάσης προσδιορίσθηκε μία περιοχή μείζονος γεωθερμικού ενδιαφέροντος σε έκταση 40-50 km2 όπου επικρατούν θερμοκρασίες μεταξύ 35°- 65°C.

Τα βάθη ως την οροφή του κρυσταλλικού υποβάθρου υπολογίζονται στα 300-450 m και από την στρωματογραφική ανάλυση θερμή υδροφορία εντοπίζεται σε ζώνες υδροπερατές κάτω από τα 200 m. Τέλος, η λειτουργία του συστήματος διανομής θερμικής ενέργειας σχεδιάζεται να αναληφθεί από τη ΔΕΥΑ Ηράκλειας.

πηγή tornosnews.gr

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΣχέδιο για παροχή θερμικής ενέργειας στο Δήμο Ηράκλειας Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Χαρδαλιάς: Η Περιφέρεια Αττικής θέλει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ψηφιακή επανάσταση

Στις προκλήσεις και στις νέες δυνατότητες που προσφέρει η...

Μπέος: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μου είπε «γεια σου κούκλε, τι κάνεις;»

Ο δήμαρχος Βόλου καταγγέλλει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για «ανεξήγητη...

Αλλάζει το καταστατικό του ΟΤΘ- Προς πεζοδρόμηση η Αγία Σοφίας

Για την αλλαγή του καταστατικού του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης,...

Δενδροφυτεύσεις σε δύο λόφους του Αλίμου χάρη στην πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα